Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!

Με νέα πρόταση επανήλθε το υπουργείο υγείας για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

Μετά και το άγριο στρίμωγμα των δανειστών, για το γεγονός ότι ο «οικογενειακός γιατρός» έμεινε στα χαρτιά αν και αποτελούσε ένα για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας επανήθλε με νέα πρόταση.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα για την ΠΦΥ κ. Βαρδαρού και μελών του απερχόμενου Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής έγινε γνωστό πως οι νέες συμβάσεις θα ενεργοποιηθούν πιθανότατα από την 1 Ιουλίου με παράλληλη κατάργηση των παλαιών.

Μάλιστα ο κ. Βαρδαρός ενημέρωσε τους γιατρούς πως επίκειται μια σχετική βελτίωση των όρων- ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο 20 ωρών, αντί 24 ωρών και αποζημίωση αυξημένη κατά περίπου 200 ευρώ/ μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα επανενεργοποιηθεί και θα μείνει ανοικτή μέχρι της πιθανής κάλυψης των θέσεων Οικογενειακών Ιατρών.

Από την πλευρά τους ο Ανάργυρος Μαριόλης, τέως Πρόεδρος και ο Ευάγγελος Φραγκούλης, τέως Γενικός Γραμματέας ανέφεραν ότι υπάρχει μια προσπάθεια βελτίωσης των όρων σύμβασης.

Την ίδια στιγμή έθεσαν ξανά το θέμα της αναντίστοιχης αποζημίωσης σε σχέση το έργο που θα αναλαμβάνει ο οικογενειακός ιατρός, καθώς και την ανάγκη σαφούς περιγραφής όλων των όρων της σύμβασης- πχ χρονική διάρκεια ραντεβού, τρόπος κλεισίματος ραντεβού, διαχείριση επειγόντων περιστατικών από το σύστημα ραντεβού, κατ’ οίκον επισκέψεις, δικαίωμα άδειας για τον ΟΙ, διαδικασία αναπλήρωσης του ΟΙ που βρίσκεται σε άδεια κλπ, εκφράζοντας τον προβληματισμόμας για πιθανές υπαναχωρήσεις συναδέλφων από την πρόσθεση τους να συμβληθούν, αν οι τελικοί όροι σύμβασης δεν είναι στοιχειωδώς ικανοποιητικοί.

Πηγη:http://www.healthreport.gr/