ΙΣΑ: Παρέμβαση για την ενίσχυση και τη διευκόλυνση των ιατρών και των μονάδων ΠΦΥ

Παρέμβαση για την ενίσχυση και τη διευκόλυνση των ιατρών και των μονάδων ΠΦΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους, έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Τι αναφέρει στις επιστολές που απέστειλε στους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία.

Προς την επιστολή του στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προτείνει δέσμη μέτρων για τις τραπεζικές συναλλαγές όπως κατάργηση χρεώσεων και προμηθειών για μια σειρά τραπεζικών συναλλαγών, μείωση χρεώσεων και προμηθειών για τις υπόλοιπες συναλλαγές, αναστολή πληρωμής δόσεων για στεγαστικά δάνεια, αναστολή πληρωμής δόσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης, που αφορούν επαγγελματικό εξοπλισμό καθώς και επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών επιδότησης επιτοκίου επαγγελματικών δανείων και χορήγηση νέων επιχειρηματικών και επενδυτικών δανείων.

Επιστολή προς ΕΟΠYY: Αναστολή της παρακράτησης των οφειλόμενων δόσεων του claw back παρελθόντων ετών

Παράλληλα απέστειλε επιστολή στον ΕΟΠΥΥ και στα συναρμόδια Υπουργεία με την οποία ζητά την αναστολή της παρακράτησης των οφειλόμενων δόσεων του claw back παρελθόντων ετών από τους ιατρούς και τις ιατρικές εταιρείες.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα της οικονομικής ρευστότητας είναι πλέον η κύρια προϋπόθεση για να παραμείνουν ενεργές και μάχιμες οι ιδιωτικές μονάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΙΣΑ.

«Να γίνει αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου»

Τέλος ο ΙΣΑ ζητά την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμών οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα με κύριο στόχο την αύξηση της ρευστότητας.

«Έχουμε προτείνει να γίνουν άμεσα οι αποπληρωμές και σε μεταγενέστερο χρόνο, με την συνδρομή και του Ι.Σ.Α., να προβείτε στους απαραίτητους ελέγχους», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

 

 

Πηγη: https://www.news4health.gr/