ΙΣΠ: Ζητεί μέτρα ασφαλείας στα νοσοκομεία

Επί ποδός βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για μια σειρά από επεισόδια βανδαλισμών και βίας σε βάρος του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και προκάλεσαν μικροτραυματισμούς σε εργαζόμενους του νοσοκομείου. Την ανησυχία του συλλόγου ενίσχυσε το συμβάν με τον αυτόχειρα, που παρά το γεγονός ότι ήταν φρουρούμενος, απέσπασε το όπλο από έναν αστυνομικό και αυτοκτόνησε στο χειρουργικό ιατρείο του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών προειδοποιεί χαρακτηριστικά ότι «από καθαρή τύχη» δεν τραυματίστηκαν οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί από τη σφαίρα που εξοστρακίστηκε μέσα στο χώρο του ιατρείου.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν, ο σύλλογος κρούει τον κώδωνα για «το θέμα της συνοδείας και του χειρισμού ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η αναγκαιότητα ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας επισημαίνεται στην ανακοίνωση, προτρέποντας στη λήψη μέτρων όπως η διαρκή παρουσία σε 24ωρη βάση του προσωπικού ασφαλείας στις γενικές εφημερίες των νοσοκομείων, ιδιαίτερα στους χώρους διαλογής και διακίνησης ασθενών.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται το αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας να υλοποιήσει σχέδιο δράσης κατά της βίας στα Νοσοκομεία. «Είναι ευθύνη της πολιτείας να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας με άμεσα μέτρα ενίσχυσης της φύλαξης στα νοσηλευτικά ιδρύματα και αναβάθμισης της προστασίας του προσωπικού που εργάζεται στα Νοσοκομεία και των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτά» υπογραμμίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/