Ιός Δυτικού Νείλου: Έξαρση της επιδημίας αναμένει ο ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αναμένει και φέτος έξαρση της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM», «ο ιός προσβάλει όλες τις ηλικίες και η νόσος έχει τέτοια χαρακτηριστικά, που μπορεί να μεταδοθεί σε πολλούς με το τσίμπημα κουνουπιών, είναι όμως ελάχιστοι, λιγότερο από το 1%, εκείνοι που νοσούν. Τα κουνούπια τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται, δεν έχει ακόμη αναφερθεί κανένα κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας υπάρχει για αυτό το λόγο, ώστε να δίνει έγκαιρα το σύνθημα και την ενημέρωση».

Ο κος. Ρόζεμπεργκ ανέφερε μάλιστα ότι ο ΕΟΔΥ θέλει να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα: «Είναι Μάιος, είναι ακόμη νωρίς και μάλιστα είναι μια περίοδος με βροχές, για παράδειγμα στην Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ έγκαιρα, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας θέλει να αφυπνίσει και να ενημερώσει την κοινή γνώμη και να προειδοποιήσει ότι πράγματι περιμένουμε και φέτος, όπως και σε προηγούμενες χρονιές, μια έξαρση των συρροών, της επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου» τονίζει ο κ.Ρόζενμπεργκ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρει δε πως ήδη ο συγκεκριμένος Εθνικός Οργανισμός, γνωστός μέχρι τον νόμο 4600/2019 (ΦΕΚ 43 Α/ 9.3.2019) ως ΚΕΕΛΠΝΟ, «έχει καλέσει και τις Υπηρεσίες Περιφέρειες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και έχει υιοθετήσει ένα πολύ έντονο πρόγραμμα ψεκασμών και προνυμφοκτονίας, το οποίο εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά στα περισσότερα διαμερίσματα».

Πηγη:https://www.onmed.gr/