Ι.Σ.Θ. Νίτσας: Ας μην αλλάξουμε επίπεδο για να φορέσουμε μάσκες

«Ο ιός βρίσκεται εδώ κι όσο αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα και έλλειψη ατομικής ευθύνης, μη τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες ατομικής προστασίας»

Να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που θα μας προφυλάξουν από τη διασπορά του κορωνοϊού σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προς κάθε κατεύθυνση καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού στην πόλη -και στην ευρύτερη περιοχή της βορείου Ελλάδος- αυξάνονται συνεχόμενα και επικίνδυνα.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας «ο ιός βρίσκεται εδώ κι όσο αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα και έλλειψη ατομικής ευθύνης, μη τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες ατομικής προστασίας, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι θα είναι βέβαιη η μεγάλη διασπορά και θα αυξηθούν τα κρούσματα που θα χρήζουν άμεσης νοσηλείας».

Να θυμίσουμε ότι ο ΙΣΘ με διαδοχικές εκστρατείες ενημέρωση και με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων (λοιμωξιολόγων, πνευμονολόγων κ.α.) σε δράσεις, συζητήσεις και ημερίδες -μέσω διαδικτύου- έχει εφιστήσει σε όλους τους τόνους την προσοχή ζητώντας να μην υπάρχει εφησυχασμός από υφέσεις ή πανικός από εξάρσεις του ιού. «Με σταθερότητα και ψυχραιμία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που δημιουργείται, σύμφωνα και με τις πανεπιστημιακές έρευνες, για την αύξηση των κρουσμάτων… προσεχώς, αν δεν ακολουθήσουμε πλήρως τις οδηγίες προστασίας» πρόσθεσε ο κ. Νίτσας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εδώ και καιρό επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, -μιλώντας σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας- ότι «για να μην φτάσουμε σε εκείνο το σημείο που όλοι μας απευχόμαστε -και αποφύγαμε επιτυχώς στο πρώτο κύμα-πρέπει ο καθένας μας ξεχωριστά να δείξει υπευθυνότητα. Να  αποφεύγουμε το συνωστισμό σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, να τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας και να φοράμε μάσκα. Η δε χρήση της μάσκας δεν πρέπει να είναι συμβολική αλλά ουσιαστική και να καλύπτει τη μύτη και το στόμα. Συστήνουμε και ξανασυστήνουμε τη σωστή χρήση της στους εσωτερικούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν μπορούμε να τηρούμε αποστάσεις. Το ζητήσαμε στο παρελθόν, το ξαναζητάμε για το παρόν και το μέλλον… όλων».

Ο ΙΣΘ κάνει λόγο και για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας από τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας ώστε συναθροίσεις και συγχρωτισμοί να μην απειλούν όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής οι περισσότεροι πολίτες με τη συνδρομή των γιατρών. «Οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, δώσαμε μια μεγάλη μάχη σε έναν πόλεμο που δεν έχει τελειώσει. Η επιτυχής έκβαση του με τα λιγότερα θύματα, εξαρτάται από όλους μας, πολίτες και πολιτεία» καταλήγει ο κ. Νίτσας.

 

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr