Κέντρα Υγείας νησιών «γυμνά» από αγροτικούς γιατρούς πριν το καλοκαίρι! Γιατί καθυστερούν οι διορισμοί

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς είναι δεκάδες Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία σε όλη τη χώρα, καθώς δεν έχουν διορισθεί ακόμη λίγο πριν ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Μπορεί τα νησιά μας και μάλιστα τα ακριτικά, να στηρίζονται στους αγροτικούς γιατρούς, προς ώρας όμως τους αναζητούν με το …κιάλι, καθώς οι διορισμοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη λίγο πριν αρχίσουν τα τουριστικά κύματα.

Και αυτό την ώρα που 608 αγροτικοί γιατροί, με βάση την καταγραφή του HealthReport.gr, είναι στην αναμονή για να δημοσιευτεί ο διορισμός τους στη Διαύγεια και να αναλάβουν υπηρεσία.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ενώ όλες οι διαδικασίες του διορισμού έχουν εγκριθεί, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η σχετική απόφαση.

Την ώρα μάλιστα που τα νησιά αλλά και άλλες εγκαταλελειμμένες περιοχές της χώρας περιμένουν ως σωτηρία έναν αγροτικό γιατρό.

Άγνωστο παραμένει εάν η απόφαση καθυστερεί για λόγους…οικονομίας, εάν δηλαδή επιδιώκεται ουσιαστικά να κερδηθούν λίγα κονδύλια από τη μισθοδοσία των αγροτικών γιατρών λίγο πριν την …έξοδό μας από τα μνημόνια και την αξιολόγηση.

Κάτι που πλέον συζητείται ευρέως σε ιατρικούς κύκλους, όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.
Μέχρι πάντως να διορισθούν οι αγροτικοί γιατροί αυτής της περιόδου, τα απομακρυσμένα σημεία της χώρας θα είναι ιατρικώς απροστάτευτα.

Να σημειωθεί πως μέχρι πριν λίγο καιρό οι διορισμοί των αγροτικών γιατρών γίνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθε 2 με 3 μήνες, ενώ τώρα πλέον γίνονται δυο φορές το χρόνο.

Πηγη:http://www.healthreport.gr