Καθ’ οδόν 1.500 προσλήψεις για το Προσφυγικό

Κίνητρα σε γιατρούς που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Philos, για την αντιμετώπιση των έκτακτων κι επειγουσών υγειονομικών αναγκών που προκύπτουν λόγω της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, προσφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο φορέας θα προκηρύξει 1.500 θέσεις εργασίας για επαγγελματίες υγείας. Αριθμός, δηλαδή, διπλάσιος από το σημερινό. Τα άτομα αυτά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για διάστημα 18 μηνών σε δομές φιλοξενίας, καθώς επίσης σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και κέντρα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί πέραν του βασικού μισθού θα λαμβάνουν επίδομα το οποίο θα ισούται με εκείνο του αγροτικού ιατρού. Επιπλέον, ο χρόνος εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος θα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ.

Ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ (κυρίως μισθοί αλλά και εξοπλισμός).

Τη νομική τεκμηρίωση για το project προσφέρει τροπολογία (επισυνάπτεται) η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Με αυτήν, δίνεται η δυνατότητα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για παρεμβάσεις με συγκεκριμένες διαδικασίες, που αφορούν στη χρηματοδότησή του από εθνικούς πόρους. Ορίζεται ακόμη πως με ΥΑ οι δράσεις, ο προϋπολογισμός καθώς και οι κατηγορίες και ο αριθμός του προσωπικού που είναι δυνατό να προσληφθεί, είτε να τοποθετηθεί από το προσωπικό του υπουργείου και τους επιπτευόμενους φορείς. Επίσης, οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη σύναψη συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας και έργου, αλλά και ο τρόπος κατανομής τους. Ορίζεται, τέλος, ότι τη σχετική διαδικασία διενεργεί το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, ενώ σε άλλο σημείο προβλέπονται ρυθμίσεις για τη μισθολογική κατάσταση του προσωπικού που θα απασχοληθεί μέσω του προγράμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί άμεσα με στόχο στις 20 Αυγούστου το προσωπικό να βρίσκεται στο πεδίο.

tropologia2

 

Πηγη:https://virus.com.gr/