Και νέος θάνατος βρέφους από γρίπη! Στους 39 οι νεκροί

Τα ονόματα 39 συνανθρώπων μας και μεταξύ αυτών και ενός βρέφους κάτω των 12 μηνών περιέχει πλέον η λίστα θανάτου από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 αφού την τελευταία στιγμή επιβεβαιώθηκε ο θάνατος βρέφους, που κάνει τη μακάβρια λίστα μεγαλύτερη.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για τη γρίπη, μέχρι σήμερα οι θάνατοι είναι 39. Να σημειωθεί πάντως ότι το βρέφος έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Πρόκειται κυρίως για άτομα από 25 ετών και άνω τα οποία στο μεγαλύτερό τους μέρος δεν είχαν εμβολιασθεί, αφού το 82% δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης που καλύπτει τον ιό Η1Ν1 που και φέτος είναι ο κυρίαρχος τύπος.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι σήμερα 165 άτομα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση λόγω επιπλοκών από τη γρίπη.

Οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα και τονίζουν πως ακόμη και σήμερα δεν είναι αργά.

Πάντως η γρίπη κατά τους επιστήμονες συνεχίζει να παρουσιάζει σταθερή αύξηση και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Προσοχή και στα παιδιά για τη γρίπη

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει πάντως να δείξουν και οι γονείς για τα παιδιά τους αφού ο ιός Η1Ν1 χτυπά από βρέφη μηνών μέχρι και την ηλικία των 90 ετών σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε οι οδηγίες προς τα σχολεία.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/