Καπραβέλος: Μαρασμός του ΕΣΥ- Η νέα ΜΕΘ δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης εργαζομένων

Εικόνες παρακμής του ΕΣΥ περιέγραψε ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου  στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος σε παρέμβαση του την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, « Πρόσωπο με Πρόσωπο». Ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό της χώρας καταλόγισε παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού.

Με βάση την εμπειρία 40 χρόνων στο ΕΣΥ, ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε γλαφυρά ότι τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του υπήρχε η δυνατότητα διενέργειας  στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» τριπλάσιου αριθμού μεταμοσχεύσεων σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρεται στο enikos.gr. Σήμερα επικρατεί αδυναμία στο δημόσιο ακόμη και για ένα τέτοιο χειρουργείο την ημέρα, ενώ ο ιδιωτικός έχει πολλαπλασιάσει τις δυνατότητές του. Προ τω ευθυνών του έφερε το πολιτικό προσωπικό της χώρας ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για δικαιολογίες όσα ισχυρίζεται καθώς είναι εν γνώσει του ότι δεν καλύπτονται οι οργανικές θέσεις και συνεπώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά το ΕΣΥ.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα έφερε την μείωση στο μισό του αριθμού των χειρουργείων τον προηγούμενο Ιανουάριο σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας αλλά και το γεγονός ότι η ΜΕΘ που εγκαινιάστηκε από τον  πρωθυπουργό αδυνατεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης ανθρώπινων πόρων. Ευθύνες καταλόγισε στο Υπουργείο Υγείας για την περικοπή θέσεων απο προκήρυξη 4 εντατικολόγων και 2 ακόμη ειδικοτήτων. Ο ίδιος υπενθύμισε την ροή νέων γιατρών στο εξωτερικό αλλά και την ανεπάρκεια κάλυψης αναγκών των Ελλήνων ασθενών.

 

 

 

Πηγη: https://virus.com.gr/