Καυτή περίοδος για το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου! Όλο το παρασκήνιο των εκλογών

Εν μέσω έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων αλλά και ενστάσεων, συγκροτήθηκε οριστικά πιά το νέο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Παρότι οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 3 Μαρτίου το νέο ΔΣ ανακοινώθηκε επισήμως το περασμένο Σάββατο.

Και αυτό διότι προηγήθηκαν ενστάσεις από υποψηφίους για λανθασμένη καταμέτρηση ψήφων.
Μετά από εκδίκαση των ενστάσεων αλλά και νέα καταμέτρηση ψήφων, διαπιστώθηκε ότι οι θέσεις των μελών του ΔΣ δεν αλλάζουν. Γι αυτό και καθορίστηκε και το νέο προεδρείο.

Βέβαια αναμένεται να ακολουθήσει διερεύνηση της υπόθεσης μέσω ειδικών διαδικασιών που προβλέπονται στον ΠΙΣ, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια της λανθασμένης καταμέτρησης αφού φαίνεται ότι κάποιοι ευνοήθηκαν με επιπλέον σταυρούς.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο νόμος προβλέπει (Άρθρο 282) ότι το νέο ΔΣ πρέπει να συγκροτηθεί σε σώμα 8 ημέρες από την εκλογή των μελών του ΔΣ του ΠΙΣ, οπότε και ο πλειοψηφών εκλεγείς από το ψηφοδέλτιο που έλαβε τις περισσότερες ψήφους καλεί τους εκλεγέντες συμβούλους προς εκλογή του Προεδρείου.
Στη συνέχεια ακολουθεί η επικύρωση των αποτελεσμάτων από τον υπουργό Υγείας.

Όπως και να ‘χει το νέο ΔΣ του ΠΙΣ έχει να αντιμετωπίσει καυτά θέματα το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι ο κλάδος παραμένει εγκλωβισμένος σε μία Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που καρκινοβατεί χωρίς συμβάσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί και τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον Οργανισμό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εκλεγέντες γιατροί που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι έγινε λαθροθηρία στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ τονίζουν ότι το νέο ΔΣ του ΠΙΣ συγκροτήθηκε εσπευσμένα.

Πάντως οι ενστάσεις που έγιναν από εκλέκτορες δεν αφορούσαν μόνο στη λανθασμένη καταμέτρηση των ψήφων. Δύο εκ των εκλεκτόρων που υπέβαλαν ένσταση στον υπουργό Υγείας με περαιτέρω νομικές διεργασίες, αφορούν στη μη εφαρμογή της νομοθεσίας.

Δηλαδή να γίνει εκλογή των τριών θεσμικών οργάνων (ΔΣ του ΠΙΣ, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών και η εξελικτική Επιτροπή) με τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια. Με αποτέλεσμα πολλοί εκλέκτορες – όπως υποστήριξαν στην ένστασή τους -να μην μπορούν να ψηφίσουν εξελεγκτική επιτροπή.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/