«Κεραυνοί» ΠΟΕΔΗΝ: «Ενορχηστρωτής σε κυβερνητική βιομηχανία ποινικών διώξεων ο Πολάκης»

Ανοιχτή επιστολή προς τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκτός της Χρυσής Αυγής, δημοσίευσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ. Σε αυτήν ζητάει την παρέμβαση των αρμοδίων από κάθε αντιπολιτευτικό φορέα με σκοπό “τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της κυβέρνησης”. Όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, “η κυβέρνηση στήνει βιομηχανία ποινικών διώξεων κατά της ΠΟΕΔΗΝ με τους Διοικητές Νοσοκομείων. Ενορχηστρωτής ο κος Πολάκης”!
Η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ:
Επιστολή στους αρχηγούς των Κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής.
Ζητάμε την παρέμβασή τους για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση στήνει βιομηχανία ποινικών διώξεων κατά της ΠΟΕΔΗΝ με τους Διοικητές Νοσοκομείων. Ενορχηστρωτής ο κος Πολάκης.
Για τους δικούς τους ανθρώπους που με τα λάθη τους και τις παραλείψεις τους θρηνήσαμε θύματα ή κινδύνεψαν ζωές ασθενών υπάρχει το ακαταδίωκτο.
ΠΡΟΣ: Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων της Αντιπολίτευσης πλην Χρυσής Αυγής
Κύριε Πρόεδρε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,
Κυρίες, κύριοι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων της ελάσσονος Αντιπολίτευσης,
Σήμερα εκδικάστηκε (ανεβλήθη για 4 Δεκεμβρίου 2018) στα Δικαστήρια της Ζακύνθου μήνυση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατά της ΠΟΕΔΗΝ. Κατηγορείται η ΠΟΕΔΗΝ επειδή ανέδειξε την επικινδυνότητα των χειρουργείων Ζακύνθου που στοίχισαν τη ζωή σε μια γυναίκα και κινδύνεψαν άλλοι τέσσερεις ασθενείς από μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά από εγχειρήσεις ρουτίνας. Είναι η δεύτερη Μηνυτήρια Αναφορά της Διοικήτριας του Νοσοκομείου που εκδικάζεται σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ. Οι δικές μας, των συγγενών της γυναίκας που πέθανε, των γιατρών κινούνται με αργούς ρυθμούς στην Ανακριτική διαδικασία.
Έχουμε να κάνουμε με μία Κυβέρνηση που δεν σέβεται ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας. Όποιος ενοχλεί με τη στάση του, την δράση του, ψάχνουν τρόπους να τον τσακίσουν.
Δεν αντέχουν την κριτική για τις Πολιτικές που εφαρμόζουν. Με επιχειρήματα παρελθοντολογικού χαρακτήρα διχάζουν. Προσπαθούν να στριμώξουν όσους αναδεικνύουν τις ανάλγητες πολιτικές που ασκούν. Κυρίως χρησιμοποιούν τη δύναμη που τους παρέχει η εξουσία και προσπαθούν να κάνουν κακό σε όποιον αντιδράει.
Όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί, οι επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν την εικόνα κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας, των Νοσοκομείων, κάτι που και η ΠΟΕΔΗΝ με εμπεριστατωμένες έρευνες και στοιχεία αναδεικνύει.
Γι’ αυτό εξάλλου ευαισθητοποιούνται μεγάλα Ιδρύματα της χώρας τα οποία προσπαθούν με δωρεές να καλύψουν τα κενά και την ανυπαρξία της Κυβέρνησης.
Το Σύνταγμα της χώρας κατοχυρώνει την Συνδικαλιστική ελευθερία και δράση.
Οι Υπουργοί Υγείας χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς του Κράτους για να φιμώσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα, την ΠΟΕΔΗΝ, κυρίως τους πολίτες που θίγονται από τις πολιτικές που ασκούν. Ποιος να το φανταζόταν αυτό, από μία Κυβέρνηση που τα στελέχη της όταν ήταν στην Αντιπολίτευση έκαναν αίσχη. Προπηλάκιζαν πολιτικούς αντιπάλους, συνδικαλιστές ακόμη και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από την συνδικαλιστική δράση στο παρελθόν Υπουργών του Σύριζα, ειδικά του Αν. Υπουργού Υγείας κου Πολάκη; Έλουζαν με διάφορα υγρά, εκσφενδόνιζαν αντικείμενα, φρούτα, αυγά, εναντίον των τότε Κυβερνητικών Στελεχών, συνδικαλιστών, έσπαγαν πόρτες Υπουργείων. Όλα καλά όμως.
Κανείς ακόμη και για τέτοιες ακραίες πράξεις δεν σκέφτηκε να τους υποβάλει μηνυτήριες αναφορές για βιοπραγία, φθορά ξένης περιουσίας. Εάν το είχαν πράξει ο Πολάκης θα ήταν κάθε ημέρα κατηγορούμενος στα Δικαστήρια. Τώρα τι γίνεται;
Με ενορχηστρωτή τον κο Πολάκη, κατόπιν εντολών του, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων υποβάλουν κατ’ εξακολούθηση μηνυτήριες αναφορές κατά της ΠΟΕΔΗΝ ανακαλύπτοντας ποινικά αδικήματα επειδή αναδεικνύουμε την ταλαιπωρία, τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές που εφαρμόζει ο κος Πολάκης και η Κυβέρνησή του στα Νοσοκομεία.
Πως μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε το δίκιο μας με τέτοια καθεστωτική νοοτροπία που διακατέχεται η Κυβέρνηση; Είμαστε ανήσυχοι και για ένα επιπλέον λόγο. Ο κος Πολάκης έπαψε να κάνει επιθέσεις στους Δικαστές!!!
Δεν μπορούμε να δώσουμε λογική εξήγηση σε αυτά που συμβαίνουν. Πως είναι δυνατόν οι μηνυτήριες αναφορές των Διοικήσεων σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ (Προέδρου, Γ. Γραμματέα) για ανακοινώσεις που αναδεικνύουν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς, τις ζωές ασθενών που χάθηκαν τσάμπα, να εκδικάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακαλύπτοντας συκοφαντική δυσφήμιση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, βία σε βάρος Υπουργών, εν’ αντιθέσει με τις δικές μας και των πολιτών που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους για ανθρώπους που έχασαν, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια με τους αργούς ρυθμούς που διευρύνονται οι υποθέσεις στην Δικαιοσύνη.
Τι άλλο θα δούμε;
Αγνοείται η τύχη δικών μας αναφορών ή μηνύσεων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος αμέσως τις έχει αναθέσει σε ανακριτές για την διερεύνησή τους. Υποθέσεις για ασθενείς που ταλαιπωρήθηκαν, κινδύνεψαν ή έχασαν τη ζωή τους από τις ανεπάρκειες και τις δυσλειτουργίες του συστήματος.
Πως είναι δυνατόν να προσδιορίζεται δικάσιμος (αναβλήθηκε) για ψευδή καταμήνυση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ζακύνθου κατά της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία προκλήθηκε από αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Ζακύνθου η ΠΟΕΔΗΝ για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών της Διοίκησης του Νοσοκομείου και η εν’ λόγω αναφορά να βρίσκεται χαμένη στα συρτάρια των Ανακριτών;
Συγκεκριμένα
Έως τώρα, κατ’ εντολή Πολάκη προσδιορίστηκαν δικάσιμοι ή διερευνούνται οι κάτωθι μηνυτήριες αναφορές Διοικητών Νοσοκομείων σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ. Ασφαλώς υπάρχουν και πολλές άλλες που ακόμη δεν μας γνωστοποιήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές.
· Μηνυτήρια αναφορά security του Υπουργείου Υγείας για σωματική βία σε βάρος του από συγκεντρωμένους εργαζόμενους της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας!!! Δικάζονται ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ. Φανταστικό γεγονός
· Δύο μηνυτήριες αναφορές της Διοικήτριας του Γ.Ν. Ζακύνθου για τα γεγονότα των χειρουργείων. Πέθανε μια γυναίκα από μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά από εγχείρηση ρουτίνας, κινδύνεψαν άλλοι τέσσερις ασθενείς και φταίμε εμείς που αναδείξαμε το ζήτημα και όχι η Διοικήτρια και οι Υπουργοί Υγείας. Θυμηθείτε το χειρουργικό σόου Πολάκη με τα χειρουργεία της Ζακύνθου από περιφερόμενους ασθενείς, γιατρούς και χειρουργικά υλικά.
Προσδιορίστηκαν και εκδικάσθηκαν (ανεβλήθησαν) εν αντιθέσει με τις δικές μας και των συγγενών της τραγικής γυναίκας που έχασε τσάμπα τη ζωή της. Γιατί;
· Μηνυτήρια αναφορά του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την ανάδειξη της κατάστασης της αιματολογικής κλινικής του Νοσοκομείου. Ο κίνδυνος για την υγεία των ασθενών βεβαιώνεται με έγγραφο της Διευθύντριας Ιατρού του αιματολογικού τμήματος λόγω υπεράριθμων ασθενών. Ασθενής της αιματολογικής Κλινικής που ήταν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, έθεσε δημόσια στους Υπουργούς Υγείας κατά την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς λόγω ράντζων. Ο Διοικητής παραδέχτηκε τα προβλήματα ενώπιον των Υπουργών!!!
· Μηνυτήρια αναφορά των Υπουργών Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ για την χολέρα στο Νοσοκομείο ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που επιβεβαιώνεται με έγγραφα της Επιτροπής Λοιμώξεων και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου. Ακόμη οι συγκεκριμένοι χώροι βρίσκονται σε καραντίνα. Εάν τα εργαστήρια του Νοσοκομείου λένε ψέματα, ποιος φταίει;
Επίσης ενημερωθήκαμε από τοπικούς Συνδικαλιστές ότι και άλλοι Διοικητές Νοσοκομείων υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ και δεν μας γνωστοποιήθηκαν ακόμη.
Αντιθέτως οι δικές μας αναφορές στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρότι ανατέθηκαν σε ανακριτές, καμία ακόμη δεν κατέληξε σε ακροαματική διαδικασία σε βάρος των Διοικήσεων, παρότι έχουμε ασθενείς που έχασαν τζάμπα τη ζωή τους.
· Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις λίστες αναμονής ΜΕΘ λόγω ελάχιστων λειτουργούντων κλινών από τα παιχνίδια στο ΚΕΕΛΠΝΟ του κου Πολάκη.
· Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με συγκεκριμένα έκτακτα περιστατικά που χάθηκαν από την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ.
· Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ασθενή που έχασε τη ζωή του στα χειρουργεία της Ζακύνθου και τους άλλους τέσσερις που κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους από μετεγχειρητικές επιπλοκές στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Το χειρουργικό σόου του κου Πολάκη. Βρίσκονται στα συρτάρια των ανακριτών όπως και των συγγενών της τραγικής γυναίκας που πέθανε και ζητάμε απαντήσεις γιατί; Αντίθετα προσδιορίσθηκε και δικάσθηκαν, οι μηνυτήριες αναφορές της Διοικήτριας για διασπορά ψευδών ειδήσεων!!! Πέθανε μία γυναίκα έκλεισαν 4 μήνες τα χειρουργεία και είναι ψευδείς οι ειδήσεις.
· Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις διώξεις, παράνομες καρατομήσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.
· Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό καρκινοπαθών από ακτινοθεραπείες.
· Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής ασθενών στο ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, λόγω της χολέρας που εμφανίστηκε όχι με δικά μας στοιχεία, αλλά με Γνωματεύσεις του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου.
· Αναφορές στους κατά τόπους Εισαγγελείς από γιατρούς ή Σωματεία για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής ασθενών λόγω έλλειψης προσωπικού (Σαντορίνη, Ζάκυνθο, ΣΩΤΗΡΙΑ, Κεφαλονιά κλπ)
· Αγωγή αποζημίωσης κατά του κου Πολάκη. Ακόμη περιμένουμε την Απόφαση.
Απορίας άξιον είναι γιατί κινείται η δικαιοσύνη με πολύ αργούς ρυθμούς για περιστατικά που έχασαν τη ζωή τους ή κινδύνεψαν από την ανεπάρκεια των Νοσοκομείων και αναδείχτηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γιατρούς, τοπικά Σωματεία Για περιστατικά που κατήγγειλαν οι ίδιοι οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους. Πώς γίνεται οι δικοί τους άνθρωποι να έχουν ασυλία. Πέθανε ένα κοριτσάκι στην Κρήτη λόγω υπερβολικής δόσης αναισθησίας και η γιατρός ξαδέλφη του κου Πολάκη έπεσε στα μαλακά. Ακόμη οι γονείς του παιδιού αγωνίζονται να βρουν το δίκιο τους. Το ίδιο και οι συγγενείς της γυναίκας που πέθανε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Κες, Κοι Πρόεδροι, των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής,
Ζητάμε τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο της Κυβέρνησης. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα μας αναγκάσουν να σωπάσουμε. Θα αναδεικνύουμε καθημερινά τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας.
Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία. Η ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής δράσης ξεσκεπάζει τις πρακτικές της κυβέρνησης.
Από Iatropedia
Πηγη:http://medispin.blogspot.com