Κινητοποιήσεις από διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινοεργαστηριακούςγιατρούς

Σε χορό κινητοποιήσεων μπαίνουν διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινοεργαστηριακοί γιατροί όπως ανακοίνωσε το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο των φορέων Π.Φ.Υ.  Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν καθώς δεν έλαβαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κατάργηση της προείσπραξης του claw back.

Σύμφωνα με την εξαγγελία  έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων κλειστά θα παραμείνουν διαγνωστικά εργαστήρια,  πολυϊατρεία και θα απεργήσουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί από 18 έως 20 Ιουλίου 2022.   «Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων μας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θέμα οικονομικής ασφυξία θέτει το συντονιστικό όργανο στο αίιτημα άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022. Οι φορείς υποστηρίζουν πως με την κατάργησή της θα διασφαλιστεί ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια. Λόγω της οικονομικής μέγγενης που επιβάλλεται με την προείσπραξη οι φορείς ισχυρίζονται ότι δεν θα μπορούν  να πληρώσουν ακόμα και το προσωπικό τους προσεχείς μήνες με συνέπεια να μπει «λουκέτο» σε εργαστήρια. «Ζητούμε όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συντονιστικό όργανο θα καλύψει οποιαδήποτε κινητοποίηση που αφορά το κλείσιμο των εργαστήριων εξαγγελθεί από περιφερειακούς συλλόγους και θα δώσει την πλήρη στήριξη και κάλυψή τους. Καταλήγοντας Συντονιστικό Όργανο των φορέων Π.Φ.Υ.  διευκρινίζει ότι οι φορείς δεν ζητούν οι ασθενείς να πληρώνουν τις εξετάσεις αλλά ο ΕΟΠΥΥ, όπως οφείλει. «Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!» τονίζει το συντονιστικό.

 

 

πΗΓΗ:https://virus.com.gr/