Κορονοϊός: Αυξάνονται οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική – Σε ποια νοσοκομεία ανοίγουν

Προετοιμασίες και για την Αττική κάνουν οι αρμόδιοι στην περίπτωση που χρειασθεί αφού υπάρχουν φόβοι μην αλλάξει η εικόνα και στο Λεκανοπέδιο

Μπορεί προς ώρας η Αττική να παρουσιάζει μία σταθεροποίηση στα κρούσματα σε σύγκριση με τη Θεσσαλονίκη όπου η κατάσταση είναι δραματική, αλλά και στο Λεκανοπέδιο γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για καλό και για κακό με ΜΕΘ και κλίνες covid.
Άλλωστε οι ειδικοί δεν μπορούν να υπολογίσουν πως θα εξελιχθεί το δεύτερο πιο βαρύ κύμα της επιδημίας, το οποίο σαρώνει όλη τη χώρα.

Η εικόνα άλλωστε αλλάζει μέρα με την ημέρα και εκεί που υπάρχου άδειες κλίνες ΜΕΘ, ξαφνικά γεμίζουν από ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Τα νοσοκομεία της Αττικής

Μέχρι στιγμής η κατάσταση στην Αττική μοιάζει να ελέγχεται σε ένα βαθμό αφού υπάρχουν ακόμη κενές κλίνες ΜΕΘ. Ενδεικτικά στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ (Αττικής), το 23% των κλινών είναι κενές. Στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) είναι κενό το 26,5%.

Παρ αυτά η ανατροπή μπορεί να έρθει από μέρα σε μέρα, ειδικά μετά τις εορτές εκτιμούν οι ειδικοί, όπως άλλωστε έγινε και στη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ κενή.

Αποτέλεσμα βέβαια ήταν να ενεργοποιηθούν και ιδιωτικές κλινικές οι οποίες επιτάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας, ενώ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 έχουν στηθεί σκηνές στον προαύλιο χώρο οι οποίες μετατρέπονται σε ΜΕΘ αλλά και σε χειρουργεία.

Γι αυτό και σιγά σιγά ανοίγουν και νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, ενώ ειδικές αίθουσες όπως ΜΑΦ και χειρουργεία μετατρέπονται σε εντατικές.

Νέες κλίνες

Στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια όπου ανήκουν τα νοσοκομεία του Πειραιά, ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων κλινών ΜΕΘ που έγιναν με χορηγίες.

Ειδικότερα, 12 νέες κλίνες ΜΕΘ ανοίγουν εντός της εβδομάδας στο Νοσοκομείο της Νίκαιας οι οποίες ελέγχθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό.

Επίσης εντός των ημερών αναμένεται να ανοίξουν άλλες 4 κλίνες ΜΕΘ στο Αττικόν, άλλες 10 στο Τζάνειο καθώς και άλλες 10 στο Ασκληπιείο της Βούλας.
Ταυτόχρονα ετοιμάζονται και νέες απλές κλίνες covid που προορίζονται και πάσχοντες από covid που δεν χρειάζονται διασωλήνωση.

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/