Κορονοϊός: Δραματική αύξηση πριν την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων αναμένουν οι ειδικοί – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κατακόρυφη αύξηση στα νέα κρούσματα αναμένουν οι ειδικοί τις επόμενες ημέρες πριν αρχίσει να διαφαίνεται η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων

Θα συνεχισθεί η ανοδική πορεία των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα για τις επόμενες ημέρες, εκτιμούν οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Πότε θα φανούν τα νέα μέτρα

Παρότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική από τις 24 Οκτωβρίου τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους στις «κόκκινες» περιοχές, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα έχει τελικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Δεν θα φέρει δηλαδή σημαντική κάμψη της πορείας τη επιδημίας, κυρίως γιατί πολλοί συμπολίτες μας δεν φορούν σωστά τη μάσκα.

Γι αυτό και αναμένουν την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο 3 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα και αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο lockdown.

Μόνο έτσι εκτιμούν ότι θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων.
Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, μόλις περάσουν οι πρώτες 10 ημέρες από τα μέτρα που ξεκινούν αύριο (περίπου 13 με 14 Νοεμβρίου) θεωρούν ότι θα έχουν μία πρώτη εικόνα από το πως θα συνεχισθεί η πορεία της επιδημίας στη χώρα μας κι αν θα συνεχισθεί η αύξηση στα νέα κρούσματα ή θα έχουμε θεαματική κάμψη.

Περίπου στα μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσουν να συντάσσουν και τις νέες τους προτάσεις για το τι θα πρέπει να επακολουθήσει από την κυβέρνηση για να ελεγχθεί η επιδημία, ώστε να διατυπώσουν τις θέσεις τους αυτές στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Μέχρι τότε πάντως εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία του ιού θα συνεχισθεί και μπορεί να φθάσουμε και σε αριθμούς νέων κρουσμάτων που θα θυμίζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα σχέδια της κυβέρνησης

Το επόμενο 15ημερο είναι εξαιρετικά κρίσιμο αφού θα διαφανεί πως θα πορευτεί η χώρα μας το χειμώνα. Εάν δηλαδή θα ζήσουμε μία απόλυτη καραντίναlockdown ξανά ή αν θα κάνουμε Χριστούγεννα με περιορισμούς αλλά με μία σχετική ελευθερία.

Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη – μεταφέρουν έγκυρες πηγές στο HealthReport.gr– αν δεν έχουν αποτελεσματικότητα τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από αύριο 3 Νοεμβρίου, να προχωρήσει σε ένα νέο lockdown έστω κι αν αυτό στοιχίσει στην οικονομία.
Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως ευελπιστεί ότι τα κρούσματα θα μειωθούν σε 15 ημέρες από σήμερα και έτσι θα αντέξει το ΕΣΥ και θα κινηθεί η αγορά τα Χριστούγεννα.

Εξάλλου τα νέα μέτρα η εφαρμογή των οποίων αρχίζει αύριο, ελήφθησαν ακριβώς για να πιεστεί τώρα η ελληνική κοινωνία και όχι την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr