Κορονοϊός: Δωρεάν ατομικά τεστ σε όλους τους πολίτες από τέλος Μαρτίου – Πώς θα τα προμηθευόμαστε

Έρχονται δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες

Δωρεάν rapid test για τον κορονοϊός στο σπίτι τους όπως στο εξωτερικό, θα μπορούν σύντομα να κάνουν και όλοι οι πολίτες της χώρας μας. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, στο τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσει η διανομή των ατομικών rapid test σε όλους τους πολίτες.

Τα self-testing που θα είναι ατομικά θα δίνονται ένα κάθε βδομάδα για κάθε πολίτη, ενώ θα τα προμηθευόμαστε από τα φαρμακεία της γειτονιάς με τον ΑΜΚΑ μας. Με τον τρόπο αυτό έπειτα και από εισήγηση των ειδικών, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ελέγξει την επιδημία στη χώρα μας δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθούν πάλι κάποιες δραστηριότητες που θα αυξήσουν και την κινητικότητα του πληθυσμού.

Τα τεστ

Σύμφωνα με τον κ.Σκέρτσο, θα μπορούν να γίνονται το λιγότερο 300.000 τέτοια ατομικά τεστ κάθε εβδομάδα, ενώ θα υπάρξει και η δυνατότητα ο κάθε πολίτης να κάνει ένα τεστ την εβδομάδα δηλαδή να παραλαμβάνει 4 ώστε άμεσα ο αριθμός να φθάσει τα 10 εκατ. την εβδομάδα.

Πώς λειτουργεί το self-testing

Το self-testing ήδη κυκλοφορούν σε Γερμανία και Βρετανία, ενώ μπορεί κάποιος από το σπίτι του με εύκολο τρόπο να μάθει το αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ειδικό ανιχνευτή του κορονοϊού, όπου θα μπορεί κάποιος εύκολα να τοποθετεί το δείγμα εκεί προκειμένου αυτό να δείξει το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr