Κορονοϊός Ελλάδα : «Δεν θέλουμε ξαφνικά να χτίσουμε ανοσία»

Σταδιακή ανάπτυξη ανοσίας από το νέο κορονοϊό στον ελληνικό πληθυσμό είναι ο στόχος για την Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Δεν θέλουμε ξαφνικά να χτίσουμε ανοσία», ξεκαθάρισε ο Καθηγητής, απαντώντας σε ισχυρισμούς πως με τα μέτρα που λαμβάνονται δεν χτίζεται ανοσία στον πληθυσμό και θα μείνουν κάποιοι εκτεθειμένοι, στο δεύτερο κύμα, στους επόμενους μήνες ή χρόνια.

«Αν χτίζαμε όλοι ανοσία θα είχαμε εκατοντάδες νεκρούς», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον ιό.

Όπως εξήγησε, ο επιθυμούμε σταδιακά να χτιστεί ανοσία στον πληθυσμό, ώστε να μην υπάρξει μεγάλη υπεφόρτωση στο σύστημα υγείας.

Αναφερόμενος, σε μια στρατηγική μαζικής χημειοπροφύλαξης στο γενικό πληθυσμό, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει σαφή εικόνα για την επιστημονική κοινότητα. «Γίνονται κλινικές μελέτες σε διάφορες χώρες, αλλά η καλύτερη χημειοπροφύλαξη θα είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο».

Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιστημονικά αποδεδειγμένο φάρμακο που να οδηγεί με μαθητική ακρίβεια στην προφύλαξη από τη νόσο.

«Κρίναμε ως Επιστημονική Επιτροπή πως πρέπει να χορηγηθούν κάποια φάρμακα με τα λιγοστά έως τώρα δεδομένα για την εμπροσθοφυλακή του συστήματος υγείας, από εκει και πέρα θα δούμε αν θα δουλέψει», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας πάντως, οι νέοι δεν έχουν ανοσία στον κορονοϊό, ούτε και τα παιδιά. Πώς εξήγησε o Tσιόδρας ότι οι νέοι και απόλυτα υγιείς άνθρωποι φεύγουν από τον ιό αυτό. Τι δείχνουν οι αριθμοί των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

“Θεώρησα πώς πρέπει να σας πω κάποια πράγματα για τη σοβαρή νόσο. Είναι ένας ιός στον οποίο δεν έχουμε ανοσία. Άρα μπορεί να νοσήσουν όλοι και νέοι νοσούν” τόνισε ο Τσιόδρας.

 

 

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/