Ανοίγει σήμερα 26 Μαρτίου η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74 ετών
Ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr προκειμένου να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 70-74 ετών για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, σήμερα ξεκινά η διαδικασία για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα θα ανοίξει η πλατφόρμα και για όσους είναι στην ηλικιακή ομάδα 65 -69 ετών.
Οι ευπαθείς ομάδες
Πάντως για όσους πάσχουν από σοβαρά νοσήματα αυξημένου κινδύνου που ανήκουν στην κατηγορία Α, από την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει ειδοποίηση από την ΗΔΙΚΑ ή μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά λαμβάνουν τα φάρμακά τους με χρήματα από την τσέπη τους, είτε μέσω ιδιωτικής ασφάλισης είτε από το εξωτερικό.
Σε λίγες ημέρες θα μπορούν με τη βοήθεια του γιατρού τους να κάνουν αίτηση για το εμβόλιο. Ο γιατρός τους θα μπορεί να εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να υποβάλει το σχετικό αίτημα.
Πηγή: https://www.healthreport.gr