Κορονοϊός εμβόλιο: Η J&J βάζει πολύ ψηλά τον πήχη για το 2021

Η Johnson & Johnson  θα μπορούσε να παράγει 1 δισεκατομμύριο δόσεις του πιθανούς εμβολίου κατά COVID-19 το επόμενο έτος, εάν αποδειχθεί επιτυχημένο.

Εξετάζει το ενδεχόμενο μέσω ένεσης να χορηγήσει τον ιό σε υγιείς εθελοντές εάν δεν υπάρχουν αρκετοί ασθενείς για τελικές δοκιμές είπε ένα στέλεχος της εταιρείας.

Η J&J ξεκίνησε τον Ιούλιο δοκιμές ανθρώπινης ασφάλειας στα αρχικά στάδια για το πιθανό εμβόλιο COVID-19, αφού κυκλοφόρησε λεπτομέρειες μιας μελέτης σε πιθήκους που έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο με την καλύτερη απόδοση προσέφερε ισχυρή προστασία σε μία δόση.

Η εταιρεία αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με τη βελγική θυγατρική της, Janssen.

Οι δοκιμές μεγάλης κλίμακας πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και η J&J στοχεύει να έχει αποτελέσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μεταξύ του τέλους του τρέχοντος έτους και στα μέσα του 2021, δήλωσε ο Τζόαν Βαν Χοφ, επικεφαλής εμβολίων στο Janssen, την Τρίτη στο Reuters σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε κανονιστική έγκριση σε ένα εμβόλιο COVID-19 μετά από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους και πριν από τη διεξαγωγή δοκιμών μεγάλης κλίμακας.

Ο Van Hoof είπε ότι η παραγωγή του εμβολίου είχε ήδη ξεκινήσει παρά τους σχετικούς οικονομικούς κινδύνους, για να βεβαιωθούν ότι θα είναι διαθέσιμο το συντομότερο δυνατόν, εάν αποδειχθεί αποτελεσματικό κατά του νέου κορονοϊού.

Αρκετά εκατομμύρια δόσεις θα είναι έτοιμες μέχρι τις αρχές του 2021, με συνολική χωρητικότητα 1 δισεκατομμυρίου λήψεων έως το τέλος του έτους, είπε. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία ήταν πιθανό να ευνοήσει μια προσέγγιση με μία δόση, αν και δεν είχε ακόμη ληφθεί τελική απόφαση.

 

ΠΗΓΗ: Reuters

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/