Κορονοϊός: Ξεκινούν οι επισκέψεις ιδιωτών γιατρών στα σπίτια ασθενών

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα στήριξης των ασθενών με συμπτώματα κορονοϊού που δεν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, καθώς ενεργοποιούνται οι ιδιώτες γιατροί ώστε να πηγαίνουν επισκέψεις στα σπίτια.

Πρόκειται για γιατρούς που είναι ήδη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και θα αμείβονται με 30 ευρώ ανά επίσκεψη στο σπίτι, σύμφωνα με τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση προωθείται ήδη από το υπουργείο Υγείας ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να θεσμοθετηθεί η νέα συνεργασία των ιδιωτών με το δημόσιο σύστημα.

Άγνωστο παραμένει πόσοι ιδιώτες γιατροί θα δεχθούν να μεταβαίνουν στο σπίτι των ασθενών με κορονοϊό, δεδομένου ότι ο κλάδος διαμαρτύρεται για ελλείψεις σε μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, ειδικά γυαλιά κλπ), ενώ και η αμοιβή των 30 ευρώ δεν είναι καθαρά.

Υπολογίζεται πως μετά τις ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις το ποσό που θα φθάνει στις τσέπες των γιατρών δεν ξεπερνά τα 10 με 15 ευρώ.
Το υπουργείο Υγείας πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, διαμηνύει ότι εκατοντάδες γιατροί έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Πάντως σχετική νομοθετική ρύθμιση προωθείται και για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών.

Άλλωστε οι πολίτες με βάση τις οδηγίες που έχουν λάβει πρέπει να απευθύνονται στον οικογενειακό τους γιατρό. Αυτοί όμως είναι ελάχιστοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γι αυτό και επιδιώκεται να δοθούν ελκυστικές αμοιβές.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr