Κορονοϊός: Οι φόβοι υγειονομικών και κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για τους αρνητές – Σε ετοιμότητα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία

Εντείνονται οι φόβοι των υγειονομικών και της κυβέρνησης ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα και για την περίπτωση που η πανδημία επιστρέψει δριμύτερη τώρα που αρχίζει να χαλάει ο καιρός.

Μπορεί προς ώρας να παρατηρείται μία σχετική ύφεση στα κρούσματα, οι δείκτες ωστόσο δεν αφήνουν περιθώριο για εφησυχασμό.

Γι αυτό άλλωστε και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαπιστώσει τη ετοιμότητα του συστήματος υγείας αλλά και τη διαθεσιμότητα του ιδιωτικού τομέα, αφού εάν κριθεί αργότερα απαραίτητο μπορεί να αξιοποιηθούν κλίνες από ιδιωτικές κλινικές όπως είχε γίνει και στα προηγούμενα κύματα.
Ανησυχία για τα παιδιά

Ωστόσο πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται προς τα ανήλικα, καθώς ο ΕΟΔΥ καταγράφει κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στους νέους κάτω των 19 ετών κυρίως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Άλλωστε μέσα σε 3 μήνες υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους κάτω των 19 ετών.

Εξάλλου από τα επιδημιολογικά δεδομένα του καλοκαιριού που καταγράφει ο ΕΟΔΥ, οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι η μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα είναι αυξημένη στις νεαρές ηλικίες οι οποίες σε σημαντικό ποσοστό δεν είναι εμβολιασμένες, ανεξάρτητα από τη λειτουργία των σχολείων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ 15/6/2021 και 15/9/2021, δηλαδή τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά, ο αριθμός κρουσμάτων σε νέους κάτω των 19 ετών αυξήθηκε από 238 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο (15/2/21-15/5/21) σε 522 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο (15/6/21-15/9/21), δηλαδή υπερδιπλασιάστηκε.
Οι αρνητές

Παράλληλα ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση τα διάφορα περιστατικά πολιτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν αλλά από την άλλη προκαλούν και προβλήματα είτε στα σχολεία είτε ακόμη και με …εκταφές σορών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, αλλά αμφισβητείται ακόμη και η αιτία θανάτου.

Το μείγμα αυτό των αντιδράσεων για τα εμβόλια και ειδικά για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δημιουργεί αναταράξεις στην κυβέρνηση που φοβάται περαιτέρω αντιδράσεις το επόμενο διάστημα.
Γι αυτό και μπήκε φραγμός και νομοθετικά μέσω του ποινικού κώδικα για το αυτόφωρο σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα φαινόμενα αυτά κι αν κριθεί απαραίτητο θα παρέμβει περαιτέρω, έλεγαν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

 

 

Πηγη: https://www.healthreport.gr