Κορονοϊός: Στην τελευταία φάση δοκιμών και δεύτερο εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson ξεκίνησε δοκιμές για την τρίτη και τελευταία φάση για δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παρασκευάζει.

Η φαρμακευτική εταιρεία είχε ήδη διεξάγει κλικικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας για ένα εμβόλιο που χορηγείται σε μία μόνο δόση. Αυτή η νέα δοκιμή σε προχωρημένο στάδιο είναι για ένα δεύτερο εμβόλιο της Johnson & Johnson που περιλαμβάνει δύο δόσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα BioPharma-Reporter.

Ο γύρος δοκιμών θα περιλαμβάνει 6.000 εθελοντές και θα πραγματοποιηθεί σε 17 τοποθεσίες, σύμφωνα με δήλωση. Το εμβόλιο είναι το τρίτο υποψήφιο που θα δοκιμαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράλληλα με ένα από την AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ένα άλλο από Novavax.

Εάν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, 30 εκατομμύρια δόσεις θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα του 2021. Η ομάδα δράσης της κυβέρνησης για τα εμβόλια χρηματοδοτεί εν μέρει την προσπάθεια.

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Moderna

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκινάει τη διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης για το υποψήφιο mRNA εμβόλιο της Moderna έναντι της COVID-19 (mRNA-1273).

Η Επιτροπή Ανθρώπινων Φαρμάκων (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης για το εμβόλιο mRNA-1273, το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας έναντι της COVID-19, μετά την επιβεβαίωση της επιλεξιμότητας του εμβολίου mRNA-1273 να καταθέσει αίτηση μέσω της Κεντρικής Διαδικασίας στις 14 Οκτωβρίου 2020.

Θυμίζουμε ότι χθες (16/11) κυκλοφόρησαν δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας του εμβολίου της Moderna, σύμφωνα με τα οποία παρουσίασε επίπεδα αποτελεσματικότητας ύψου 94,5%.

Παράλληλα, και η Pfizer κυκλοφόρησε πρόσφατα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας του εμβολίου της, σύμφωνα με τα οποία παρουσίασε επίπεδα αποτελεσματικότητας ύψου 92%.

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/