Κορονοϊός: Φόβος για μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα- Ολοταχώς για νέα μέτρα

Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, καθώς ο κορονοϊός μοιάζει να έχει δημιουργήσει εστίες σε όλη τη χώρα

Σοβαρούς φόβους έχουν πια οι υγειονομικές αρχές αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ότι ο κορονοϊός έχει ξεφύγει σε όλη τη χώρα.
Άλλωστε ο ιός εκεί που ήταν ελεγχόμενος, εντοπίζεται πια σε 32 περιφερειακές ενότητες.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο οπότε και θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων στα αστικά κέντρα. Οι ειδικοί περιμένουν να διαπιστώσουν τότε εάν θα αυξηθεί περαιτέρω η επιδημιολογική καμπύλη, ώστε να εισηγηθούν αυστηρότερα μέτρα προς το τέλος του Αυγούστου.

Τι μέτρα εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η διασπορά που υπάρχει σήμερα σε πάνω από 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας, οδηγεί στην ενεργοποίηση εξαιρετικά αυστηρών μέτρων τοπικού όμως χαρακτήρα σε πρώτη φάση, αλλά και οριζόντια εάν συνεχισθεί η ίδια κατάσταση.
Μάλιστα υπάρχουν και ειδικοί που εισηγούνται ακόμη και την άμεση ενεργοποίηση των sms αλλά με λιγότερους περιορισμούς, ώστε να συγκρατηθεί το κύμα της επιδημίας.

Άλλωστε με βάση τους υπολογισμούς των επιστημόνων, ένα κρούσματα μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και σε 10 άλλους ασυμπτωματικούς φορείς.
Ο μεγάλος φόβος των υγειονομικών αρχών παραμένουν οι νέοι, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο.

Γι αυτό και θα συνεχισθούν οι έλεγχοι των ελεγκτικών αρχών σε μπαρ αλλά και σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr