Κορωνοϊός: Ο εφιάλτης ξυπνά πάλι σε Γαλλία και Ιταλία – Μεγάλη αύξηση

Επανέρχεται ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού σε Γαλλία και Ιταλία με σημαντική αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Μάλιστα, στη Γαλλία εντοπίστηκαν 1.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και στην Ιταλία 306.

Σημαντική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η γαλλική αρχή δημόσιας υγείας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες είναι 1.000, μια αύξηση 66% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς οι Γάλλοι τηρούν λιγότερο τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ο αυξημένος αριθμός τεστ οδηγεί στον εντοπισμό νέων εστιών κορωνοϊού σε μέρη της χώρας.

Δέκα άνθρωποι επίσης υπέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη Γαλλία να ανέρχεται σε 30.182 και να είναι ο έκτος μεγαλύτερος παγκοσμίως.

Κορωνοϊός: 306 νέα κρούσματα στην Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία παρουσίασε αύξηση: 306 τα περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενώ 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες, τα κρούσματα ήταν 282 και οι νεκροί εννέα. Όπως σημειώνουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η μόνη περιφέρεια της χώρας στην οποία δεν καταγράφονται νέα κρούσματα του ιού είναι η μικρή περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Συνολικά, 49 άνθρωποι με κορωνοϊό βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 713 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Στη Ρώμη, δύο οικιακές βοηθοί οι οποίες μόλις επέστρεψαν από τη Ρουμανία, διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Συνολικά, τα νέα κρούσματα είναι 26, εκ των οποίων 12 «εισαγόμενα».

Στην Μπολόνια, τέλος, ανησυχία προκαλεί μια νέα εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας, με 15 νοσηλευτές και γιατρούς. Και 12 ασθενείς, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ειδικό τεστ για την ανίχνευση του ιού.

 

 

Πηγή: https://www.healthpharma.gr/