Κοτανίδου: Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για «λουκέτο» σε μαγαζιά

«Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά με κίνδυνο μετάδοσης, γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα μέτρα» ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου – «Κανείς δεν είναι άτρωτος» το μήνυμά της στους νέους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μαγαζιά στα οποία σημειώνεται συνωστισμός άφησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, χωρίς να αποκλείεται και η απαγόρευση των μπιτς μπάρτι.

«Προτεραιότητα μας είναι η υγεία του κόσμου» ξεκαθάρισε η κ. Κοτανίδου στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας: «Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά με κίνδυνο μετάδοσης, γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα μέτρα».

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η αναπληρώτρια καθηγήτρια υποστήριξε ότι «δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα στη χώρα μας. Το καλοκαίρι περιμέναμε ότι θα έχουμε λίγο αυξημένα κρούσματα λόγω της αύξηση του τουρισμού. Το καλοκαίρι οι νέοι ξεχνάμε την ύπαρξη του COVID-19 και είναι λίγο πιο χαλαροί».

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους νέους να προσέχουν.

«Ουδείς είναι άτρωτος από τον COVID, μπορεί κάποιοι από τους φίλους τους να νοσήσουν, αυτό θέλω να τούς πω».

Όπως διευκρίνισε η κ. Κοτανίδου, περισσότερα κρούσματα καταγράφονται γιατί υπάρχει και μεγαλύτερη συρροή τουριστών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 

 

Πηγή: https://www.healthpharma.gr