Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το πρώτο βιο-ομοειδές Φιλγραστίμης

Η εταιρεία WinMedica ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην Ελλάδα του πρώτου βιο-ομοειδούς φαρμάκου Φιλγραστίμης μακράς δράσης. 

Το φάρμακο ενδείκνυται, για τη  μείωση της διάρκειας της ουδετεροπενίας και της συχνότητας εμφάνισης εμπύρετης ουδετεροπενίας σε ενήλικες ασθενείς που ακολουθούν κυτταροτοξική χημειοθεραπεία, για την αντιμετώπιση κακοήθους νόσου.

Η μακρά δράση του φαρμάκου, οφείλεται στην προσθήκη ενός μορίου πολυαιθυλενογλυκόλης (PEG) στη Φιλγραστίμη. H Φιλγραστίμη αυξάνει το μέγεθος του μορίου, μειώνει την κάθαρση του φαρμάκου και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια δράσής του.

Το φάρμακο χορηγείται ως μία εφάπαξ δόση ανά κύκλο χημειοθεραπείας και άρα έχει λιγότερη όχληση για τον Ασθενή που θα χρειαζόταν συγκριτικά, όπως προκύπτει από μελέτες, πολύ περισσότερες καθημερινές χορηγήσεις Φιλγραστίμης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WinMedica κ. Μάριος Κοσμίδης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την κυκλοφορία της 1ης Βιο-ομοειδούς Φιλγραστίμης μακράς δράσης στην Ελλάδα.  Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Ιατρική Κοινότητα θεραπευτικές επιλογές με υψηλή αποτελεσματικότητα, ποιότητα και ασφάλεια. Στην WinΜedica παραμένουμε πιστοί στο όραμα μας για συνεχή βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Ασθενών».

Το νέο φάρμακο έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Accord Healthcare που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην Ευρώπη το 2008 και σήμερα διαθέτει πάνω από 9.300 άδειες κυκλοφορίας σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.  Προσφέρει φάρμακα ζωτικής σημασίας σε προσιτές τιμές, για τα συστήματα υγείας και τους ασθενείς.

 

 

Πηγή:https://virus.com.gr/