Λήγει η προθεσμία για δικαστική προσφυγή των νοσοκομειακών γιατρών για αυξήσεις στους μισθούς!

Λήγει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να διεκδικήσουν δικαστικά τις αυξήσεις στους μισθούς τους.

Αυξήσεις οι οποίες θα πρέπει να δοθούν και μάλιστα άμεσα μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε παράνομες τις περικοπές στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ και οι οποίες θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012.

Ωστόσο προς ώρας η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε φαίνεται να έχει τέτοια πρόθεση, καθώς δεν προχωρά σε καμία διαδικασία διευθέτησης του ζητήματος.

Οι γιατροί πάντως είναι σε ετοιμότητα και ολοκληρώνουν σιγά σιγά τη διαδικασία συλλογής όλων των στοιχείων προκειμένου να γίνουν μαζικές προσφυγές.

Η ημερομηνία λήγει 16 Ιουλίου σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) για τη συλλογή των δικαιολογητικών ωστόσο όπως διευκρινίζεται ότι το διάστημα μπορεί να παραταθεί για όσους γιατρούς δεν έχουν ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων.

Πάντως αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να επαναφέρει όλα τα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να βρει 1,1 δις ευρώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Πηγη:http://www.healthreport.gr