Λινού: Η κορύφωση του 6ου κύματος μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες

Για την πορεία του 6ου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση μίλησε η καθηγήτρια, Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής «ΠΡΟΛΗΨΙΣ» Αθηνά Λινού, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και εξέφρασε την εκτίμηση της ότι η κορύφωση και η αποκλιμάκωση του 6ου κύματος κορωνοϊού δεν θα συμβεί γρήγορα, λόγω των πολλών επαναλοιμώξεων.

Όπως εξήγησε, δεν έχει εξασφαλιστεί ανοσία σχεδόν για κανέναν, ούτε για τους ανθρώπους που νόσησαν ούτε για τους ανθρώπους που έχουν κάνει μεγάλο αριθμό δόσεων εμβολίων. «Μπορεί να έχουμε κλιμάκωση και για εβδομάδες ακόμα, δεν θα έλεγα μέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Να αυξηθούν τα τεστ ζητά η Λινού

«Το άλλο θέμα είναι ότι ως πολιτεία, επισήμως δεν παίρνουμε κανένα απολύτως ουσιαστικό μέτρο για την προστασία του πληθυσμού από επαναλοίμωξη και από αρχική λοίμωξη. Υπάρχουν μερικά μέτρα που δεν πλήττουν τόσο πολύ ούτε την οικονομία ούτε τον τουρισμό. Κυρίως στους χώρους εργασίας όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε η Αθηνά Λινού.

«Χρειάζεται να πάρουμε και μέτρα επικοινωνιακά και ως προς τους εμβολιασμούς και ως προς την τήρηση αποστάσεων. Επίσης, να αυξήσουμε τα τεστ για να μπορούμε έγκαιρα να εντοπίζουμε τα κρούσματα, μπορεί η πολιτεία να δηλώνει ότι έχουμε περισσότερα από τους άλλους αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μην τα ρίχνουμε όλα στην οικονομία, γιατί η οικονομία θα υποστεί μεγαλύτερη βλάβη αν το 20% του πληθυσμού περάσει μια νόσο και δεν δουλέψει για μια εβδομάδα» επισήμανε η κ. Λινού.

 

 

Πηγη: https://healthpharma.gr/