Λύση στον «ορίζοντα» για τις διακομιδές νεογνών

Την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις διακομιδές ασθενών, δρομολογεί η Αριστοτέλους.

Τους κινδύνους που «εγκυμονεί» η σημερινή διαχείριση του ζητήματος, είχε αναδείξει πρόσφατα – με δημόσια παρέμβασή της – η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ).

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, το ΕΚΑΒ ξεκίνησε ήδη διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμων ή επικουρικών παιδιάτρων/νεογνολόγων που θα καλύψουν με σταθερό τρόπο την ανάγκη συνοδείας των νεογνών, από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

«Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών και με την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ θα στελεχώνεται με περιοδικές βάρδιες από επιλεγμένο ιατρικό προσωπικό από τα οικεία Νοσοκομεία» προσθέτει ο Παύλος Πολάκης. Ακόμη, διευκρινίζει πως η δεύτερη Κινητή Μονάδα Διακομιδής Νεογνών που υπάγεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» θα συνεχίσει να καλύπτει ιατρικά τις δικές της διακομιδές από το αντίστοιχο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η απουσία ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού για τη συνοδεία των νεογνών κατά τη διακομιδή τους από την Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ Αττικής, ρυθμίζεται έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Πηγη:https://virus.com.gr