Μέσω ειδικού λογαριασμού του υπ.Υγείας η χρηματοδότηση των ιατρικών συνεδρίων! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Μέσω ειδικού λογαριασμού που θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να χρηματοδοτούνται τα ιατρικά συνέδρια.
Ανατροπή στον τρόπο με τον οποίο διοργανώνονται και πραγματοποιούνται σήμερα τα ιατρικά συνέδρια, σκοπεύει να φέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εκτός από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν μέσω του πολυνομοσχεδίου σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές εταιρείες, ο υπουργός Υγείας φιλοδοξεί να αλλάξει και τον τρόπο χρηματοδότησης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός «με ευθύνη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και σε συνεργασία με τις Επιστημονικές Εταιρείες κορμού, καθώς και με τη Φαρμακοβιομηχανία- Βιομηχανία Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, προχωρούμε στην αναμόρφωση του σημερινού πλαισίου, στην υπέρβαση της απευθείας συναλλαγής εταιρειών-γιατρών μέσω του κομβικού ρόλου των Επιστημονικών Ιατρικών Κοινοτήτων και, για πρώτη φορά, στη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στο Υπουργείο Υγείας για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων».
Με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει και αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο, η χρηματοδότηση όλων των συνεδρίων θα εγκρίνεται από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από την ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί στο ΚΕΣΥ.
Λόγο στην συγκεκριμένη επιτροπή θα έχουν και οι επιστημονικές εταιρείες οι οποιες θα μετονομαστούν σε ιατρικές κοινότητες.
Στο πλαίσιο αυτό θα κουρευτούν άρδην και τα συνέδρια αφού θα διοργανώνονται κυρίως από τις βασικές Επιστημονικές Εταιρείας (κορμού) οι οποίες και θα δίνουν το πράσινο φως για διεξαγωγή και άλλων συνεδρίων από μικρότερες επιστημονικές εταιρείες.
Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση, τα ιατρικά συνέδρια, τους οργανισμούς των νοσοκομείων, τις ΥΠΕ κλπ αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com