Μέχρι τέλος της εβδομάδας η διεθνής προκήρυξη για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Μετά την αποδοχή παραίτησης του Σωτήρη Μπερσίμη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός όπως άλλωστε προβλέπει και ο σχετικός νόμος ο οποίος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2015.

Η παραίτηση που φημολογούνταν εδώ και καιρό έχει κάνει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναζητά νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας.

Ο παραιτηθείς Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Πάντως ήδη όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr έχει προταθεί σε δύο πανεπιστημιακούς να αναλάβουν τα ινία του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν δώσει απάντηση. Στην περίπτωση που δε δεχθούν θα αναζητηθεί τεχνοκράτης ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού.

Ωστόσο είναι άγνωστο ποιος θα δεχθεί να αναλάβει για λίγο καιρό μέχρι τις εκλογές, αφού μπορεί η θητεία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ να είναι πενταετής, αλλά κατά τα …ελληνικά δεδομένα κάθε νέα κυβέρνηση φέρνει και νέο πρόσωπο. Οδηγώντας σε παραίτηση τον προηγούμενο.

Όπως και να ‘χει στον διεθνή διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι πάντες έστω κι αν στο τέλος την επιλογή θα την κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Στη συνέχει ο διάδοχος του Σωτήρη Μπερσίμη θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή η οποία και δίνει το τελικό πράσινο φως. Γι αυτό και εκτιμάται ότι η διαδικασία δε θα είναι σύντομη.

Πηγη:http://www.healthreport.gr