Μήνυμα του Πρόεδρου του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

‘H σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS αποκτά φέτος, εν μέσω της Πανδημίας ενός άλλου ιού, του SARS-CoV-2, ξεχωριστό νόημα”, δήλωσε ο Χρίστος Λιάπης.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

”H σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS αποκτά φέτος, εν μέσω της Πανδημίας ενός άλλου ιού, του SARS-CoV-2, ξεχωριστό νόημα. Γιατί δεν κρατά μόνο ζωντανό το πάντα ενεργό ενδιαφέρον μας για την ευαίσθητη ομάδα που αποτελούν οι οροθετικοί συνάνθρωποί μας και ακόμη περισσότερο οι οροθετικοί χρήστες ουσιών.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα κατά του ΗIV μας υπενθυμίζει πως ο τελευταίος αποτελεί έναν ιό ο οποίος άλλαξε για πάντα, από τη δεκαετία του 80 και εντεύθεν, τις ορίζουσες στη σεξουαλική αλληλεπιδραση των ανθρώπων. Με κοινό παρονομαστή την υπευθυνότητα, την πρόληψη και την αλληλεγγύη, είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε τη ζωή αυτής της ευάλωτης ομάδας των συνανθρώπων μας που δέχεται ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις εν μέσω COVID-19, δίνοντας συχνά διμέτωπο αγώνα ενάντια στη χρήση ουσιών και στον ιό της ανοσοανεπάρκειας.

Για να μην επιτρέψουμε και στην COVID-19 να αλλάξει ανεπανόρθωτα, όπως έκανε το AIDS, εκτός από το βιολογικό και το κοινωνικοσυναισθηματικό πλαίσιο των σχέσεών μας.”

 

 

Πηγή: https://www.iatronet.gr/