Μαζικές αγωγές γιατρών κατά του νέου clawback

Σε παρακράτηση αποζημιώσεων της τάξης του 45-50% οδηγούν τους συμβεβλημένους γιατρούς τα σημειώματα που εξέδωσε πρόσφατα ο ΕΟΠΥΥ για το συμψηφισμό παλαιών οφειλών (2013-15) με το clawback του 2017.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών (ΙΣΠ), παρόλο που το ανελαστικό κόστος διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων παραμένει σχετικά σταθερό τα τελευταία χρόνια, τα εναπομείντα ποσά δεν καλύπτουν πλέον το κόστος εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Ταυτόχρονα, υπάρχει πλήρης ασάφεια σχετικά με τα ποσά περικοπών το 2018, με αποτέλεσμα να καθίσταται ασύμφορη η σύμβαση του ΕΟΠΥΥ όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία των ιδιωτικών διαγνωστικών μονάδων υγείας.

“Και ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, το μνημονιακό χαράτσι επεκτείνεται μέχρι το 2022, χωρίς καμία διασφάλιση ότι δεν θα επαναληφθούν οι τραγελαφικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων ετών” προσθέτει ο ΙΣΠ, καλώντας τα μέλη του να καταθέσουν μαζικά, ατομικές προσφυγές κατά του άδικου clawback και του συμψηφισμού των ετών 2013-2015 με βεβαιωμένες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/