Μαζικές αιτήσεις γιατρών στα νοσοκομεία για να επανέλθουν οι μισθοί τους πριν τις περικοπές του 2012

Άλλωστε η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Γι αυτό και ο κλάδος κινητοποιείται προκειμένου να μην περάσει πολύτιμος χρόνος και παγιωθούν καταστάσεις.
Ωστόσο φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει δυσκολίες σχετικά με τα κονδύλια που θα πρέπει να εξευρεθούν για τις αποζημιώσεις των γιατρών.

Εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αναφέρουν πως για να αποζημιωθούν όλοι οι γιατροί που έχασαν χρήματα από τους μισθούς τους παράνομα λόγω περικοπών, απαιτούνται τουλάχιστον 150 με 200 εκατ. ευρώ.

Βέβαια πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως η κυβέρνηση σκοπεύει είτε να αποπληρώσει τμηματικά τα χρήματα αυτά, είτε να …καθυστερήσει να επαναφέρει τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών λόγω …στενότητας οικονομικών.
Κάτι που προφανώς δεν γίνεται αποδεκτό από τον κλάδο.

Γι αυτό και η Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ζητά από όλους τους γιατρούς να κάνουν δηλώσεις στα πρωτόκολλα των Νοσοκομείων προκειμένου να επανέλθουν οι μισθοί τους.

Στην περίπτωση μάλιστα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν ακολουθήσει την απόφαση του ΣτΕ, η ΟΕΝΓΕ εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση και να υπάρξει συμμόρφωση με το σκέλος της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές.

Διαφορετικά ο κλάδος εξετάζει να προχωρήσει και σε μεγάλες κινητοποιήσεις από 29 Μαρτίου.

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr