Μαζική Προσέλευση Νοσοκομειακών Στελεχών στο Σεμινάριο της ΕΕΜΥΥ για τον Προληπτικό Έλεγχο των Δαπανών

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν δεκάδες Διοικητές και Αναπλ. Διοικητές, Διοικητικοί και Οικονομικοί Διευθυντές, Προϊστάμενοι οικονομικών τμημάτων και στελέχη λογιστηρίων, προμηθειών κ.ά. από όλη την Ελλάδα

Με τη μαζική συμμετοχή 400 νοσοκομειακών στελεχών από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 22.01.2019, το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Κατάργηση Προληπτικού Ελέγχου: Η Δημοσιονομική Αυτοτέλεια», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ).

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν δεκάδες Διοικητές και Αναπλ. Διοικητές, Διοικητικοί και Οικονομικοί Διευθυντές, Προϊστάμενοι οικονομικών τμημάτων και στελέχη λογιστηρίων, προμηθειών κ.ά. από όλη την Ελλάδα. Γενική υπήρξε η ικανοποίηση των συμμετεχόντων για την πρωτοβουλία της ΕΕΜΥΥ να καλύψει το κενό της επιμόρφωσης και πολλοί ζήτησαν την επανάληψη του σεμιναρίου στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις.

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν:

·         Η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δρ. Άννα Λιγωμένου: «Η Θετική Έκβαση των Ελέγχων υπό το Φως του Management»,

·         Ο Γενικός Διευθυντής Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών Δρ. Γεώργιος Γεωργίου: «Κατάργηση Προληπτικού Ελέγχου και η ανάγκη Ενδυνάμωσης των Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου και Διενέργειας Στοχοθετημένων Ελέγχων»,

·         Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με μεγάλη εμπειρία διενέργειας ελέγχων και επιμόρφωσης δημοσίων λειτουργών, κ. Βασιλική Τσιαντή: «Κατασταλτικός Έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και

·         Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΜΥΥ, οικονομολόγος εξειδικευμένος στη νοσοκομειακή λογιστική, κ. Θωμάς Λάζαρης, ο οποίος αναφέρθηκε σε ειδικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομειακά στελέχη.

Ακολούθησε σε βάθος συζήτηση των ερωτημάτων που έθεσαν οι συμμετέχοντες και οι εισηγητές παρείχαν ακριβείς πληροφορίες για το ισχύον νομοθετικό καθεστώς, τονίζοντας ότι η ευθύνη του προληπτικού ελέγχου δεν καταργείται, αλλά μεταβιβάζεται στα αρμόδια νοσοκομειακά στελέχη.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΜΥΥ κ. Γιώργος Στάθης ευχαρίστησε θερμά το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ για την ευγενική φιλοξενία της εκδήλωσης, ενώ η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καθηγήτρια κ. Φωτεινή Στυλιανοπούλου προλόγισε το σεμινάριο, τονίζοντας τη σημασία του θέματος και εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή της από τη μαζική συμμετοχή των στελεχών.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Γεωργία Οικονομοπούλου, Μέλος των Δ.Σ. της ΕΕΜΥΥ και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διοικητών Νοσοκομείων (ΕΑΗΜ). Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Πίτας 2019 της ΕΕΜΥΥ και στους τυχερούς προσφέρθηκαν συλλογές επιστημονικών συγγραμμάτων.

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr/