Μαθητικός διαγωνισμός διαφημιστικού σποτ για το κάπνισμα

Επιστρατεύουν την παιδική φαντασία, για να ενθαρρύνουν την διακοπή του καπνίσματος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία οργανώνει, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό διαφημιστικού σποτ, απευθυνόμενο στα Γυμνάσια και στα Λύκεια όλης της χώρας.

Το θέμα του διαγωνισμού αφορά στο κάπνισμα και στις βλαπτικές του συνέπειες για τους ενεργούς, αλλά και για τους παθητικούς καπνιστές, καθώς και στους τρόπους αποφυγής του.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα, από απλοί θεατές εικόνων και παγιωμένων καταστάσεων, να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και να σκεφτούν πώς μέσα από ένα διαφημιστικό σποτ μπορούν να περιγράψουν την εξάρτηση από το κάπνισμα αλλά και να πείσουν τους καπνιστές να το σταματήσουν.

Οι μαθητές θα δημιουργήσουν ένα σποτ με μέγιστη διάρκεια έως 40 δευτερόλεπτα συνολικά σε μορφή αρχείου .avi ή .mp4, μεγέθους έως 1 GB.

Η αποστολή των σποτ θα γίνει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο lignos@hcs.gr.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή αποτελούμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και αποστολή του σχετικού πληροφοριακού υλικού εκ μέρους της ΕΚΕ μπορείτε να στέλνετε email στο lignos@hcs.gr.

 

Πηγη:http://healthmag.gr