Μείωση 90% στον καρκίνο τραχήλου της μήτρας λόγω εμβολιασμού!

Νέα μελέτη έδειξε ότι ο εμβολιασμός κοριτσιών ηλικίας 12 και 13 ετών για τον ιό HPV, οδήγησε σε μείωση κατά 89% του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας!

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal. Οι ερευνητές συνέκριναν αναδρομικά τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ Παπ, που έκαναν δύο ομάδες νέων κοριτσιών στην ηλικία των 20 ετών.

  1. Στην πρώτη ομάδα ήταν κορίτσια, που είχαν γεννηθεί το 1988 και δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.
  2. Στη δεύτερη ομάδα ήταν κορίτσια, που είχαν γεννηθεί τα έτη 1995 και 1996 και εμβολιάστηκαν με το διδύναμο εμβόλιο κατά του HPV.

Η σύγκριση έδειξε ότι, σε σχέση με τα ανεμβολίαστα κορίτσια, εκείνα που ήταν εμβολιασμένα εμφάνισαν:

  • μειωμένη τραχηλική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία κατηγορίας 3 ή χειρότερης (CIN-3) κατά 89%.
  • μειωμένη τραχηλική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία κατηγορίας 2 ή χειρότερης (CIN-2) κατά 88%.
  • μειωμένη τραχηλική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία κατηγορίας 1(CIN-1) κατά 79%.

Επιπλέον, ο εμβολιασμός πέτυχε να προσφέρει τη λεγόμενη «προστασία αγέλης», δηλαδή, αποδείχθηκε ότι προστάτεψε και τα ανεμβολίαστα κορίτσια, που γεννήθηκαν τα έτη 1995 και 1996.

Η Julia Brotherton, ιατρική διευθύντρια του πιο πετυχημένου προγράμματος εμβολιασμού παγκοσμίως για τον ιό HPV, που «τρέχει» στην Αυστραλία σημειώνει σε συνοδευτικό άρθρο στο ίδιο περιοδικό ότι «η μελέτη αυτή υπογραμμίζει επίσης την αξία των ολοκληρωμένων μητρώων που μπορούν να συλλέγουν συστηματικά και να χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας δεδομένα από προγράμματα διαλογής και εμβολιασμού».

 

Πηγη:https://virus.com.gr