Μεγάλη ιατρική επένδυση στα νότια προάστια

Πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο νέο θεσμικό πλαίσιο των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας και ήδη μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται μεγάλο, ιδιωτικό οφθαλμολογικό κέντρο στα νότια προάστια σε χώρο 3.000 τ.μ.!

Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πίσω από την επένδυση, η οποία θα είναι πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ακούγεται ότι βρίσκονται δύο επιφανείς οφθαλμίατροι με διεθνή εμβέλεια, ο ένας από την Κρήτη και ο άλλος από την Αθήνα.

Σκοπός της δημιουργίας του υπερσύγχρονου κέντρου είναι διττός: Αφενός να πρωταγωνιστήσει στην προσέλκυση ιατρικού τουρισμού και αφετέρου να λειτουργήσει ως πρότυπο ερευνητικό κέντρο, για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στο χώρο της διαθλαστικής χειρουργικής με διεθνή εμβέλεια.

Ο ιατρικός τουρισμός στο χώρο της οφθαλμολογίας γνωρίσει μεγάλη άνθηση διεθνώς, προσφέροντας λύση σε συνήθεις διαθλαστικές ανωμαλίες, όπως μυωπία, αστιγματισμό, υπερμετρωπία, καταρράκτη, κλπ. Χάρη στις νέες τεχνολογίες με χρήση τελευταίας γενιάς λέιζερ, τα ποσοστά επιτυχίας των επεμβάσεων πρακτικά αγγίζουν το 100%, αρκεί φυσικά να πραγματοποιούνται από έμπειρο και εξειδικευμένο χειρουργό.

Θυμίζουμε ότι η χώρα μας και ειδικά η ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Κρήτης πρωταγωνιστεί διεθνώς στον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής χάρη στο Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης (ΙΟΟ), που εδρεύει από το 2005 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

 

Πηγη:https://virus.com.gr