Μειώνονται οι εμβολιασμοί ακόμη και στη Βρετανία!

Η Βρετανία θεωρείται διεθνώς ότι διαθέτει το πιο καλά οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμών παγκοσμίως. Όμως, νέα έρευνα έδειξε ότι ακόμη και εκεί μειώνεται ο αριθμός των παιδιών που εμβολιάζονται για νόσους, όπως ο τετάνος, η διφθερίτιδα και η πολιομυελίτιδα!

Η έρευνα έγινε από την NHS Digital και βρέθηκε ότι η εμβολιαστική κάλυψη μειώθηκε σε 9 από τα 12 παιδιατρικά εμβόλια, που μετρήθηκαν στην ηλικία των 12 μηνών, 24 μηνών και 5 ετών. Π.χ. η κάλυψη για το εμβόλιο MMR (ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς) μειώθηκε στο 91,2% το 2017/18 σε σύγκριση με το 91,6% το 2016/17, σημειώνοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά μείωση πολύ κάτω από τον στόχο κάλυψης 95% της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι για το 5απλό εμβόλιο (διφθερίτιδα, κοκκύτης, τέτανος, πολιομυελίτιδα και ηπατίτιδα Β) η κάλυψη μειώθηκε από 94,7% το 2012/13 σε 93,1% για το τρέχον έτος, σηματοδοτώντας την πέμπτη διαδοχική μείωση της κάλυψης του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12 μηνών.

Τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών αφορούν την περιοχή του Λονδίνου, γεγονός που εν μέρει αποδίδεται σε αδυναμίες του συστήματος συλλογής δεδομένων. Είναι ενδεικτικό ότι στο Λονδίνο η κάλυψη του εμβολίου MMR είναι μόλις 85,14% στην ηλικία των 24 μηνών.

«Η συνεχής πτώση για αρκετά χρόνια είναι ανησυχητική. Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υψηλά ποσοστά στους συνήθεις εμβολιασμούς – εκτός από τη γρίπη – αυτά δεν είναι αρκετά υψηλά ώστε να πετύχουμε ανοσία αγέλης», σχολίασε ο David Elliman, από το Royal College of Pediatrics and Child Health (RCPCH). «Δεν υπάρχουν στοιχεία για οποιαδήποτε αύξηση ανησυχιών σχετικά με τον εμβολιασμό. Υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών, που δίνουν πραγματικά τα εμβόλια και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

 

Πηγη:https://virus.com.gr