Μετάταξη 526 τραυματιοφορέων, πρώην σχολικών φυλάκων σε Δήμους – Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να μην υπογράψει το σχετικό άρθρο, θεωρώντας πως είναι “καταδίκη” για τα νοσοκομεία.

Σε Δήμους όλης της χώρας μετατάσσονται 526 τραυματιοφορείς, πρώην σχολικοί φύλακες.

Η αποχώρησή τους θα προκαλέσει προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ο συνολικός αριθμός των τραυματιοφορέων που υπηρετούν συνολικά είναι 2.300.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει και φωτογραφίες του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου με τους τραυματιοφορείς, πρώην σχολικούς φύλακες, το περασμένο Σάββατο, σε σχολείο του Αλίμου.

Όπως αναφέρει, σήμερα εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο προβλέπεται η μετάταξη των τραυματιοφορέων πρώην σχολικών φυλάκων στους Δήμους:

“Τέσσερα χρόνια μετά και λίγο πριν τις εκλογές, θυμήθηκε η Κυβέρνηση ότι έχουν πρόβλημα φύλαξης τα σχολεία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Όπως επισημαίνει, η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα ασχολούνταν με την μετάταξη των τραυματιοφορέων πρώην σχολικών φυλάκων, εάν είχαν προκηρύξει και προσλάβουν αντίστοιχο αριθμό τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία:

“Η λάθος πίσω πόρτα του υπουργείου Εργασίας, που ήταν του υπουργείου Εσωτερικών και στην οποία προσπαθήσαμε να εισέλθουμε την Πέμπτη, δεν ήταν τελικά και τόσο λάθος.

Πίσω από τα κατεβασμένα κάγκελα των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, την ώρα που οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Υγείας ήταν συγκεντρωμένοι με ένα από τα βασικά αιτήματα να αποσυρθεί το άρθρο 87 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την μετάταξη στους Δήμους 526 τραυματιοφορέων πρώην σχολικών φυλάκων, όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτί των υπουργών, έκλεισαν ραντεβού μαζί τους για να τους πουλήσουν το ρουσφέτι”.

Καταγγελία

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καταγγέλλει πως οι πολιτικές ηγεσίες των δύο υπουργείων αδιαφορούν για τη διάλυση των νοσοκομείων, πολλά εκ των οποίων μένουν χωρίς τραυματιοφορέα:

“Η ταλαιπωρία των ασθενών θα είναι απίστευτη όταν φύγουν. Η ζωή των ασθενών θα τίθεται σε διαρκή κίνδυνο λόγω των καθυστερήσεων”.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να μην υπογράψει αυτό το άρθρο που είναι καταδίκη για τα νοσοκομεία.

Καλεί τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μην ψηφίσουν την εν λόγω ρουσφετολογική ρύθμιση, θεωρώντας πως πρόκειται για άλλη μία απόδειξη της μικροπολιτικής και ρουσφετολογικής αντίληψης που διακατέχει την Κυβέρνηση…

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr/