Μετά τους ιατροδικαστές και οι μικροβιολόγοι με δικαίωμα συνταγογράφησης! Όλα τα παράδοξα

Μετά τους ιατροδικαστές που μπορούν να …γράφουν φάρμακα και οι μικροβιολόγοι έχουν το ίδιο δικαίωμα με τα νέα όρια συνταγογράφησης

Μετά την αποκάλυψη που έκανε το HealthReport.gr ότι πλέον οι ιατροδικαστές θα …χορηγούν φάρμακα (άγνωστου που) και άλλες ειδικότητες γιατρών θα μπορούν να γράφουν φάρμακα έστω κι αν δεν σχετίζονται με θεραπείες.

Όπως περιγράφουν οι παθολόγοι της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος ο μέσος όρος συνταγογράφησης για τους Παθολόγους είναι διαφορετικός ανάλογα το νομό, το μήνα που ασκεί τα καθήκοντα του. Ο κάθε ιατρός και ειδικά για τους Παθολόγους τα όρια κυμαίνονται από 36 – 44,50 €.

Επίσης οι Βιοπαθολόγοι-Μικροβιολόγοι που δεν είναι καν εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση εμφανίζονται με όριο συνταγογράφησης 23,83 € σε όλη την επικράτεια.

Οι Ιατροδικαστές που επίσης δεν συνταγογραφούν εμφανίζονται με πλαφόν 55,57 €.

Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, για τους νέους περιορισμούς στη συνταγογράφηση που έθεσε το υπουργείο Υγείας, δυσχεραίνοντας την άσκηση της ιατρικής και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η επιπλέον μείωση περί του 20% στα όρια της συνταγογράφησης έρχεται να επιβεβαιώσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ. ότι το πρόβλημα με την προσωπική διαφορά των συνταξιούχων που σήμερα είναι άνω των 70 ετών «θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου».

«Οι πολιτικές υγείας με τους ελλιπείς ελέγχους και την υποχρηματοδότηση, είναι αυτές που χρεοκοπούν το σύστημα υγείας κι όχι η συνταγογράφηση των εξετάσεων και των θεραπειών από τους ιατρούς.

Να σημειωθεί πως η εισαγωγή νέων θεραπειών τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει κατακόρυφα το κόστος θεραπείας σε νοσήματα με μεγάλο επιπολασμό στην κοινότητα γεγονός που σημαίνει πως η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να απαντήσει αν σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της επιστήμης ή να τους αφήσει αθεράπευτους για την εξοικονόμηση λογιστικών πλεονασμάτων» σημειώνουν οι Παθολόγοι.

Πηγη:http://www.healthreport.gr/