Με ημερομηνία λήξης τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις

Διατηρούν ισχύ τριών ή οκτώ εβδομάδων αν ο ασφαλισμένος επιλέξει ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, αντίστοιχα

Τις μεγάλες λίστες αναμονής για εξυπηρέτηση από το δημόσιο σύστημα υγείας, αναγνωρίζει  εμμέσως η κυβέρνηση, μέσω της ΗΔΙΚΑ, θέτοντας παράλληλα και όρια για τις καθυστερήσεις που μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ο λόγος για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στο οποίο έχει ενταχθεί πλέον και η συνταγογράφηση εξετάσεων, πέραν των φαρμάκων, για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ, από σήμερα μπαίνει χρονικός περιορισμός για την ισχύ των παραπεμπτικών εξετάσεων, τα οποία έχουν πλέον ημερομηνία λήξης τριών εβδομάδων εφόσον ο ασφαλισμένος επιλέγει να καλυφθεί από ιδιώτη συμβεβλημένο πάροχο. Στην περίπτωση που επιλέξει δημόσια δομή, τότε το παραπεμπτικό χάνει την ισχύ του μετά από 8 εβδομάδες.

Η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ έχει ως εξής: “Από 13-11-2018 τα παραπεμπτικά εξετάσεων που εκδίδονται για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, θα έχουν ημερομηνία λήξης ισχύος τρεις εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσής τους όταν εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους ή οκτώ εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσής τους όταν εκτελούνται σε δημόσιες δομές”.

Πηγη:http://healthmag.gr/