Με καθυστέρηση οι αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες! Τι προβλέπει τροπολογία

Με έξι μήνες καθυστέρηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στις αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες, οι οποίες είχαν προαναγγελθεί εδώ και καιρό.
Με τροπολογία που προωθήθηκε στη Βουλή, οι αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) δε θα γίνουν από τις αρχές του 2019 αλλά από το 2ο εξάμηνο του 2019.

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει ότι «Αναστέλλεται εκ νέου έως 30.6.2019 (από 31.12.2018 που ισχύει σήμερα) η ισχύς των διατάξεων που αφορούν στην εφαρμογή των νέων γεωγραφικών και διοικητικών ορίων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας καθώς και στη μετονομασία τους».

Πάντως με βάση το σχεδιασμό -όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr -οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) από 7 που είναι σήμερα γίνονται 9, καθώς διαχωρίζονται η 6η ΥΠΕ που είναι Πελοποννήσου, Ιωνίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, καθώς και η 4η ΥΠΕ που είναι της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στον συγκεκριμένο διαχωρισμό προκειμένου να είναι πιο ευέλικτες οι ΥΠΕ, καθώς η 6η και η 4η περιελάμβαναν πολλές περιοχές.

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr