Με καθυστέρηση τα νέα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Γιατί μπλοκάρουν

Με καθυστέρηση αναμένεται να δημιουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία τα περιβόητα νέα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών τα οποία με βάση τις εξαγγελίες που έχει κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο, θα είναι αυτόνομα και θα διαχωρίζουν με τον πιο σύγχρονο επιστημονικό τρόπο τα περιστατικά που θα φθάνουν στο ΕΣΥ.

Όπως όλα δείχνουν ο σχεδιασμός έχει μείνει στα χαρτιά, ενώ ακόμη και οι 520 προσλήψεις γιατρών για τα τμήματα των επειγόντων που έχουν διαφημιστεί, καθυστερούν.

Με βάση τις πληροφορίες μπλοκάρουν στα συμβούλια κρίσεις των γιατρών και γι’ αυτό ενώ οι γιατροί θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί εδώ και καιρό είναι άγνωστο εάν θα εργασθούν στα νοσοκομεία το Β’ εξάμηνο του 2019.
Παρ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί ότι τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών θα λειτουργήσουν πλήρως μετά την εξειδίκευση που θα λάβουν νέοι γιατροί στη νέα ειδικότητα που έχει δημιουργηθεί αυτή της επείγουσας ιατρικής.

Βέβαια για την πρώτη «φουρνιά» των νέων εξειδικευμένων γιατρών στην επείγουσα ιατρική θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμη, καθώς μόλις φέτος ξεκίνησε να δίνεται στους νέους αποφοίτους του κλάδου

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr