Με τη συνδιοργάνωση της ΚΕΔΕ το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

Η Ελλάδα θα πρέπει να διδάξει την ελληνική εμπειρία της Ευεξίας στην ραγδαία αναπτυσσομένη αγορά των Ιαματικών τουριστών και των τουριστών ευεξίας του κόσμου’’, δήλωσε ο Γ. Πατούλης.

Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού ξεκινά φέτος τις εργασίες του το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα, στις 12-14 Οκτωβρίου 2018, που διοργανώνεται ετησίως από την Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής με διεθνή συμμετοχή.

Το συνέδριο, που έχει θέμα τις «Συμπληρωματικές θεραπευτικές εφαρμογές της Ιαματικής Ιατρικής», αναδεικνύει τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον Ιαματικό Τουρισμό διεθνώς και τον Θερμαλισμό στην Ελλάδα, που αποτελούν δυναμικούς πυλώνες της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας της χώρας μας. Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα συζητηθούν το νέο θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο για τις Ιαματικές πηγές της χώρας, και οι αναπτυξιακές ευκαιρίες και προκλήσεις του Ιαματικού Τουρισμού, ενώ το σχέδιο χάραξης της Εθνικής Στρατηγικής στον Τουρισμό Υγείας, θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης.

Η Ιαματική Ιατρική κερδίζει επιστημονικά έδαφος διεθνώς, αλλά και ως τάση, για τα εκατομμύρια των τουριστών της Ελλάδας, που εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αρχαίες και τις φυσικές ιαματικές πηγές της χώρας μας. H Ιαματική Ιατρική έχει αναγνωρισθεί ως Συμπληρωματική Ιατρική με απόφαση της ολομέλειας του ΚΕΣΥ και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης έχει δημιουργήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΠΣ και e-learning τμήμα Ιαματικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Το 2025 ο ιαματικός τουρισμός θα είναι η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πρόκειται για το μόνο είδος τουρισμού που δημιουργεί αναγκαστικούς «repeaters». Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ραγδαία ανερχόμενη αγορά των Ιαματικών τουριστών και των τουριστών ευεξίας του κόσμου, διδάσκοντας την ελληνική εμπειρία της «ευεξίας» στο παγκόσμιο κοινό.»

«Ο Ιαματικός Τουρισμός αποτελεί κυρίαρχο μοχλό στο Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής του Τουρισμού Υγείας, και οι εκατοντάδες φυσικές ιαματικές μας πηγές, κυρίαρχο πλεονέκτημα για την προώθηση της Ελλάδας στους τουρίστες υγείας του κόσμου», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης εξηγεί ότι «η ιαματική υδροθεραπεία, μέχρι σήμερα είχε εμπειρική υπόσταση, αλλά αναδείχτηκε σε  συμπληρωματική μέθοδο της  κλασικής ιατρικής μέσα από την τεκμηρίωση της χημικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων με τη βοήθεια  της θερμικής και μηχανικής δράσης. Σήμερα απευθύνεται σε εκατομμύρια ενδιαφερόμενους τουρίστες που απολαμβάνουν τα θεραπευτικά οφέλη των ιαματικών πηγών ανά τον κόσμο για μεγάλη γκάμα παθήσεων, και μάλιστα με κάλυψη από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η πρόκληση για τη χώρα μας παραμένει μέγιστη, και είναι σημαντικό να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος», δήλωσε ο Πρόεδρος και κύριος διοργανωτής του Συνεδρίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης.

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής συνδιοργανώνεται από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) και τον δήμαρχο Μώλου – Αγ.Κωνσταντίνου κ. Συκιώτη, παράλληλα με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητή κ. Κουσκούκη.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεώργιος Τζιάλλας, ο Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Ιωάννης Συκιώτης, και εκπρόσωποι πρεσβειών ξένων χωρών.

 

Πηγη:https://www.iatronet.gr