Μηχανικοί της ΜercedesF1 και ακαδημαϊκοί προσέφεραν λύση στην έλλειψη αναπνευστήρων

Μία ομάδα μηχανικών της Mercedes με τη βοήθεια ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου παρείχαν λύση στο πρόβλημα με την έλλειψη αναπνευστήρων.

Οι αναπνευστήρες έχουν εξελιχτεί σε εργαλείο ζωτικής σημασίας για την επιβίωση πολλών ασθενών που έχουν νοσήσει σοβαρά από τον νέο κορονοϊό. Η προσφορά τεχνητής αναπνοής, όμως, είναι δύσκολη, καθώς η κατασκευή αναπνευστήρων είναι απαιτητική και σε πολλές χώρες υπάρχει μεγάλη έλλειψη, οδηγώντας σε θανάτους.

Για την ελάφρυνση του προβλήματος μία ομάδα μηχανικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνο, καθώς και μηχανικοί από την ομάδα της Mercedes-AMG HPP της Φόρμουλα 1 δουλεύουν για την κατασκευή μεγάλης ποσότητας συσκευών που προσφέρουν τεχνητή αναπνοή. Η συγκεκριμένη μηχανή, που μοιάζει με αυτές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία άπνοιας ύπνου, μπορούν να υποστηρίξουν τους ασθενείς με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Έτσι, απελευθερώνει πολλούς αναπνευστήρες για τους πιο σοβαρά ασθενείς.

Η ταχύτητα με την οποία την οποία επιτεύχθηκε η κατασκευή της συγκεκριμένης συσκευής είναι άξια αναφοράς. Η ομάδα κατάφερε να φτάσει μέχρι το σημείο της τελικής παραγωγής μέσα σε 10 μέρες.

Εντός ενός μήνα, έχουν παραδοθεί 10 χιλιάδες συσκευές, εκπληρώνοντας έτσι τον στόχο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Mercedes, μάλιστα, ανακαίνισε εξ όλοκλήρου τις εγκαταστάσεις της στο Μπρίξγουορθ για να κατασκευάσει χίλιες μηχανές την ημέρα. Τα σχέδια και οι οδηγίες κατασκευής έχουν μοιραστεί σε κυβερνήσεις, κατασκευαστές, ακαδημαϊκούς και ειδικούς υγείας σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε μία εβδομάδα έχει μοιραστεί σε πάνω από 1300 ομάδες σε 25 χώρες.

Η απίστευτη ταχύτητα υλοποίησης του πρότζεκτ έγινε εφικτή χάρη στην εναρμόνιση καταξιωμένων ακαδημαϊκών, βιομηχανικών και κλινικών συνεργασιών, που δούλεψαν υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Ιατρικής Φροντίδας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/