«Μινι» ανασχηματισμός και στο Υπουργείο Υγείας: Νέα Υφυπουργός και νέος Γενικός Γραμματέας

Η Ζωή Ράπτη αναλαμβάνει θέση Υφυπουργού Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας ενισχύεται και με Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, με χαρτοφυλάκιο για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Ακόμη στο Υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ως Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο οποίος ήταν τρίτος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση.

Με τις επιλογές του υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται μεταξύ άλλων η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας.

Ποια είναι η Ζωή Ράπτη

Η κ. Ράπτη, νομικός στο επάγγελμα, γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Δήμο Φιλoθέης – Ψυχικού. Τον Ιούλιο του 2019 ορκίζεται βουλευτής Bουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών Βόρειου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία. Συνεργάστηκε ως νομική σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείο Πολιτισμού για την βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Είχε τοποθετηθεί και αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πέρσι το Μάιο.

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/