Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αφού οι γιατροί αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις

Νέος πονοκέφαλος για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς μπλοκάρει όχι μόνο ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού αλλά γενικότερα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς.

Η άρνηση των περισσότερων Ιατρικών Συλλόγων να συναινέσουν στην υπογραφή της σύμβασης των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ λόγω ιδιαίτερα χαμηλών αποδοχών, καθιστά αμφίβολη πλέον όλη τη συνεργασία των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι γιατροί ανρούνται και σε ποιες περιοχές: «Ποιοι γιατροί και σε ποιες περιοχές λένε όχι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Συγκεκριμένα μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι κατέληξαν πως δε θα πρέπει οι οικογενειακοί γιατροί να υπογράψουν με τον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι το υπουργείο Υγείας θα δίνει …0,70 λεπτά του ευρώ για κάθε έναν ασφαλισμένο μικτά το μήνα!

Ως οικογενειακοί γιατροί ορίζονται οι Γενικοί Γιατροί, οι Παθολόγοι και οι Παιδίατροι. Ωστόσο η άρνηση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να κάνουν ατομικές συμβάσεις με τον Οργανισμό, συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Και αυτό διότι ο κλάδος θεωρεί δεδομένο ότι αν υπογράψουν οι οικογενειακοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και οι υπόλοιπες συμβάσεις θα έχουν αντίστοιχες αποδοχές. Κάτι που λειτουργεί πλήρως αποτρεπτικά για μια πιθανή μελλοντική συνεργασία.

Πονοκέφαλος στο υπουργείο Υγείας
Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός στην οδό Αριστοτέλους με τις συσκέψεις να διαδέχονται η μία την άλλη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς αναζητείται λύση στο νέο πρόβλημα που προέκυψε.

Με το μπλοκάρισμα του θεσμού του οικογενειακού γιατρού άλλωστε, μπλοκάρει και το όλο εγχείρημα με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), καθώς οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιλέξουν γιατρό είτε από τις ΤΟΜΥ είτε από τον ιδιωτικό τομέα και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Και το νέο πρόβλημα εστιάζεται και στην τρόικα καθώς οι δανειστές στο νέο συμπληρωματικό τους μνημόνιο προβλέπουν ξεκάθαρα ότι μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί το θέμα με τις συμβάσεις των γιατρών και όλοι ασφαλισμένοι να έχουν επιλέξει τον οικογενειακοί τους γιατρό. Δείτε ΕΔΩ τι άλλο προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο: «Έρχεται αυστηρό σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς με εντολή τρόικας! Τι προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr επεξεργάζεται μία νέα πρόταση ώστε να δοθεί στους γιατρούς δεδομένου ότι παρά τα όσα αντίθετα είχαν λεχθεί, διαπραγμάτευση με τα όργανα των γιατρών δεν έγινε ποτέ.

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr