Μόνιμες εξπρές προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τις εκλογές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, ετοιμάζει με διαδικασίες εξπρές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Ειδικότερα εν μέσω προεκλογικού κλίματος η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιταχύνει και τις διαδικασίες για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Στόχος είναι μάλιστα το μεγαλύτερο «κύμα» προσλήψεων να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2019. Κάτι που άλλωστε έχει σχεδιασθεί εδώ και καιρό αλλά προωθείται σιγά σιγά όπως φαίνεται.

Ήδη υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού εντός του 2018, καθώς εκκρεμούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 750 μόνιμων γιατρών για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Παράλληλα θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ 1000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, θέσεις που είναι ίσες σε αριθμό με το επικουρικό προσωπικό που σήμερα καλύπτει τις ανάγκες στο ΕΣΥ.
Έτσι επιδιώκεται με την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων, να δημιουργηθεί «χώρος» για νέο επικουρικό προσωπικό επιπλέον 1000 ατόμων.

Προσλήψεις και στις ΥΠΕ

Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ωνασείου ιδρύματος, τροπολογία του υπουργείου Υγείας προβλέπει και προσλήψεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει τη σύσταση 182 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και 325 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πλην ιατρών, στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Οι θέσεις κατανέμονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με άλλη τροπολογία, που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, προκηρύσσονται θέσεις επιμελητών Α’ και επιμελητών Β’ του κλάδου ιατρών ΕΣΥ του ΕΚΑΒ.

Πηγη:http://www.healthreport.gr