Μ. Παπαταξιάρχης: Επένδυση στην καινοτομία για ανάπτυξη

Στη συμβολή της καινοτόμου φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Υγεία αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος και Πρόεδρος της Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μάκης Παπαταξιάρχης,  σε εκδήλωση, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Το επιχείρημά του «σφυρηλάτησε» κ. Παπαταξιάρχη, προσθέτοντας  ότι «η καινοτομία δημιουργεί οικονομικές και κοινωνικές υπεραξίες που συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα και περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος υγείας, στο πλαίσιο μιας υγιούς και στενής συνεργασίας Πολιτείας και επιχειρήσεων, προς όφελος των ασθενών και των πολιτών ευρύτερα».

Τα οφέλη είναι πολλαπλά σύμφωνα με τον  κ. Παπαταξιάρχης, αφού σε συνδυασμό με την ιατρική ακριβείας, αυξάνεται το προσδόκιμο επιβίωσης και η πλήρης μεταμόρφωση της ζωής των ασθενών με σοβαρές παθήσεις.

 Οι επενδύσεις στην καινοτομία καθώς και η αναβάθμιση της φροντίδας υπηρεσίες υγείας που επιφέρουν αυτές, «καλλιεργούν» τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την κοινωνική πρόοδο που χρειάζεται η χώρα μας, κατά τα λεγόμενα του.

  Οι κλινικές μελέτες στη χώρα μας  θα διασφαλίσουν «εισροή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία», ενώ όπως σημείωσε ο κ. Παπαταξιάρχης θα «προικοδοτήσουν» στην ελληνική αγορά φαρμάκου με καινοτόμο τεχνογνωσία. Επίσης, θα διευκολύνουν την πρόσβαση περισσότερων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

Στην ομιλία της με τίτλο «Μεταμορφώνοντας ψηφιακά τον τομέα της Υγείας» η Αντιπρόεδρος Customer & Digital Strategy της  Janssen EMEA, Maria Raad, παρουσίασε μερικές από τις επικρατέστερες τάσεις της ψηφιακής επανάστασης στην υγεία.

Ειδικότερα, ανέδειξε σύγχρονες επιστημονικές πρωτοπορίες όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, τα μεγάλα δεδομένα και η αναλυτική, καθώς και τις εφαρμογές τους (ψηφιακά εργαλεία για τους ασθενείς, αξιοποίηση των μεγάλων δεδομένων στη θεραπευτική).

Στη σημασία της ψηφιακής επανάστασης στην ανάδειξη του ενημερωμένου ασθενούς, αναφέρθηκε  η κ. Raad,  καθώς και στη συμβολή της στην μετάβαση από την εποχή του «θεραπεύειν» στην εποχή του «προλαμβάνειν».

 

Πηγή:https://virus.com.gr