Νέα πλατφόρμα αναζήτησης υπηρεσιών και δομών για την υγεία του μαστού στην Ελλάδα από το «Άλμα Ζωής».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», αναγνωρίζοντας τη σημασία της έγκυρης πληροφόρησης και την ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας, δημιούργησε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναζήτηση υπηρεσιών και δομών για την υγεία του μαστού στην Ελλάδα.

Η ανάγκη

Για την κινητοποίηση των γυναικών έτσι ώστε να προβούν στον τυπικό προληπτικό τους έλεγχο –ανάλογα με την ηλικία τους, δεν επαρκεί μόνο το τι πρέπει να κάνουν, αλλά και το πού πρέπει να απευθυνθούν.
Ταυτόχρονα, στην περίπτωση που μια γυναίκα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, χρειάζεται να προβεί σε πληθώρα εξετάσεων και ιατρικών πράξεων που μέχρι τότε πιθανόν δεν είχε χρειαστεί να αναζητήσει.
Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει συγκεντρωμένη και εύκολα προσβάσιμη η οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις δομές υγείας που αφορούν το μαστό είτε ως διαγνωστικές εξετάσεις είτε ως ιατρικές πράξεις.

Το Πρόγραμμα καταγραφής υπηρεσιών & δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα

Το Πρόγραμμα καταγραφής υπηρεσιών & δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα υλοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με σκοπό:
  • Να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μία λεπτομερής καταγραφή των υπηρεσιών και των δομών υγείας μαστού, τόσο για τη γυναίκα που νοσεί, όσο και για κάθε γυναίκα σε επίπεδο πρόληψης.
  • Να αξιοποιηθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν, μέσω δημιουργίας μίας μηχανής αναζήτησης, έτσι ώστε καθένας να έχει εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία.
  • Να αξιοποιηθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο μαστού.
Η καταγραφή έχει ήδη προχωρήσει σε Πανελλαδικό επίπεδο περιλαμβάνοντας στοιχεία από Δημόσια Νοσοκομεία και Ιδιωτικές Κλινικές, ενώ συνεχώς εξελίσσεται.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure®.
Η πλατφόρμα αναζήτησης δομών και υπηρεσιών για τον καρκίνο του μαστού είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο στο website του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»:https://www.almazois.gr/
Η αναζήτηση μπορεί να γίνει σε απλά βήματα, βάσει περιοχής, βάσει εξέτασης ή ιατρικής πράξης που ενδιαφέρει τον κάθε χρήστη ή με βάση συγκεκριμένα Νοσοκομεία και Κλινικές.

Αυτή η πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί με σκοπό κάθε ενδιαφερόμενος να έχει άμεση πρόσβαση
στα στοιχεία των δομών και υπηρεσιών για την υγεία του μαστού στην Ελλάδα.

Στόχος είναι να υπάρχουν συγκεντρωμένες πληροφορίες για τα Νοσοκομεία και τις κλινικές που παρέχουν εξετάσεις και υπηρεσίες, είτε για την πρόληψη είτε για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Η πλατφόρμα και το πρόγραμμα καταγραφής υπηρεσιών & δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα χρηματοδοτήθηκε από τα καθαρά έσοδα του
Greece Race for the Cure® .

Η καταγραφή δεν είναι εξαντλητική.
Για προσθήκες δομών ή ανανέωση των παρεχόμενων πληροφοριών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας
στο 2104180006 ή στο dliva@almazois.gr

 

Πηγη:http://medlabgr.blogspot.com/